Τσίπρας: Η προσφυγική κρίση θα κρίνει τη συνοχή της Ευρώπης

default image

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ

Στις δυσκολίες και τις αδυναμίες που συνεπάγεται για την Ευρώπη η έλλειψη αλληλεγγύης και συνυπευθυνότητας μεταξύ των κρατών μελών της αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους λίγο μετά το τέλος της μαραθώνιας συνεδρίασης των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στις Βρυξέλλες.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι η ενωμένη Ευρώπη θα πρέπει να μεριμνά όχι μόνο για το βόρειο άκρο της αλλά και για το νοτιοανατολικό της. Τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα έχει φορτωθεί ένα δυσανάλογο προς το μέγεθος της βάρος για να αναδείξει το ανθρώπινο πρόσωπό της Ευρώπης.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι είχε επιφυλάξεις ως προς την επικύρωση των τελικών συμπερασμάτων της σημερινής συνόδου. Επιφυλάξεις τις οποίες όπως ανέφερε ήρε όταν έλαβε διαβεβαιώσεις από τους ηγέτες των χωρών που ανήκουν στον λεγόμενο διάδρομο των Βαλκανίων ότι δεν πρόκειται να μεταβληθεί το υφιστάμενο σήμερα καθεστώς σε σχέση με τα εσωτερικά σύνορα της Ευρώπης.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε επίσης την ιδιαίτερη σημασία που έχει η συνεργασία της Τουρκίας ως προς την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος.

Αναφερομενος στο ζήτημα της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ ο Αλέξης Τσίπρας ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, επισημαίνοντας ωστόσο ότι το έργο του είναι δύσκολο δεδομένου ότι προτείνει “λιγότερη Ευρώπη”.

Η λύση δεν είναι λιγότερη Ευρώπη αλλά καλύτερη Ευρώπη ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, ο οποίος καταλήγοντας τόνισε ότι από την έκβαση της προσφυγικής κρίσης θα εξαρτηθεί ως ένα βαθμό όχι μόνο το αποτέλεσμα στο βρετανικό δημοψήφισμα αλλά και συνολικώς το μέλλον της Ευρώπης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα