Twitter: Απέλυσε πάνω από το 90% του προσωπικού στην Ινδία – Έμειναν μόλις δώδεκα

Twitter: Απέλυσε πάνω από το 90% του προσωπικού στην Ινδία – Έμειναν μόλις δώδεκα
Twitter ap

Με δώδεκα άτομα προσωπικό έχει μείνει η Twitter Inc. στην Ινδία, μετά τις αποφάσεις του Έλον Μασκ να απολύσει τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι το κύμα απολύσεων στην Twitter Inc. σε παγκόσμιο επίπεδο, με τον Έλον Μασκ να έρχεται αντιμέτωπος με σφοδρή κριτική για τις κινήσεις του αυτές, αλλά και πλήθος αποχωρήσεων από την – άλλοτε – δημοφιλή πλατφόρμα.

Στην περίπτωση της Ινδίας, ο Μασκ αποφάσισε να διώξει το 90% του προσωπικού μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Η εταιρεία απασχολούσε κάτι περισσότερο από 200 άτομα στην Ινδία και οι περικοπές της άφησαν μόλις δώδεκα άτομα προσωπικό, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Ινδία αποτελεί βασικό μοχλό ανάπτυξης για παγκόσμιες εταιρείες του διαδικτύου, όπως η Twitter, η Meta Platforms Inc. και η Google της Alphabet Inc. που βασίζονται στη μεγάλη δεξαμενή νέων δυνητικών χρηστών της. Ωστόσο, οι εταιρείες αντιμετωπίζουν επίσης όλο και πιο αυστηρούς κανονισμούς περιεχομένου που αποσκοπούν στον περιορισμό των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας στη χώρα.

Περίπου το 70% των θέσεων εργασίας που περικόπηκαν στην Ινδία ήταν από την ομάδα προϊόντων και μηχανικής που εργαζόταν σε παγκόσμια εντολή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Οι θέσεις μειώθηκαν επίσης σε όλα τα υπόλοιπα πόστα όπως αυτό του μάρκετινγκ, της δημόσιας πολιτικής και τις εταιρικές επικοινωνίες. Σε παγκόσμιο επίπεδο, το Twitter με έδρα το Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια μείωσε το προσωπικό του κατά το ήμισυ περίπου, κάτι που σημαίνει ότι 3.700 εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους.

Η Ινδία έχει μία από τις πιο έντονες πολιτικές συζητήσεις στο Twitter, με τα ανταγωνιστικά κόμματα να εκτοξεύουν τακτικά ισχυρισμούς με τους οποίους κατηγορούν το ένα το άλλο για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι έχει περισσότερους από 84 εκατομμύρια ακόλουθους στο Twitter.

Τα γραφεία του Twitter στην Ινδία βρίσκονται στο Νέο Δελχί, στην οικονομική πρωτεύουσα Βομβάη και στο νότιο τεχνολογικό κέντρο της Μπανγκαλόρ.

Στην εταιρεία παραμένουν περίπου 3.700 υπάλληλοι σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως ανέφερε το Bloomberg News. Ο Μασκ πιέζει όσους παραμένουν να προχωρήσουν γρήγορα στην αποστολή των νέων λειτουργιών και σε ορισμένες περιπτώσεις, οι εργαζόμενοι έχουν κοιμηθεί ακόμη και στο γραφείο για να προλάβουν τις νέες προθεσμίες.

Πώς ο Έλον Μασκ θα γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα