Tweet θανάτου για Μπιν Λάντεν

default image

Το πρώτο μήνυμα που είχε σχέση με τον θάνατο του Μπιν Λάντεν, αναρτήθηκε στο Twitter. Δείτε τι έγραψε ένας αυτόπτης μάρτυρας χωρίς να έχει ιδέα τι πραγματικά συνέβαινε (Vid)

Οι δυνατότητες της τεχνολογίας και εν γένει των κοινωνικών μίντια που ολοένα και αναπτύσσονται είναι πραγματικά πέρα από κάθε πραγματικότητα. Με ένα απλό κλικ ο καθένας μας κρατά στο χέρι ολόκληρο τον κόσμο και τον διαμορφώνει.

Αυτό έκανε άθελά του και ένας σύμβουλος IT, ο οποίος τουίταρε λεπτομέρειες σχετικά με την αμερικανική επιδρομή ενάντια του Μπιν Λάντεν τη στιγμή που γινόταν, χωρίς να ξέρει τι ακριβώς συμβαίνει.

Ο Sohaib Athar, ο οποίος ζει στο Abbottabad βρήκε παράξενο το γεγονός ότι ένα ελικόπτερο έκοβε βόλτες πριν καν ξεκινήσει η επιδρομή και σκέφτηκε ότι δεν μάλλον δεν είναι Πακιστανικό.

Έτσι, αποφάσισε να μοιραστεί τις σκέψεις και τον προβληματισμό του στο Twitter γράφοντας: “Ένα ελικόπτερο ίπταται πάνω από το Abbottabad στη 1 am (είναι ένα σπάνιο συμβάν)”.

Αμέσως μετά ανέφερε ότι άκουσε μια έκρηξη: “Ένας εκκωφαντικός κρότος ακούστηκε, ελπίζω να μην είναι η απαρχή για κάτι κακό :-S”, έγραψε χαρακτηριστικά.

Χωρίς να το ξέρει ήταν ο πρώτος που κοινοποίησε την είδηση λειτουργώντας σαν πολεμικός ανταποκριτής και το συνειδητοποίησε αφού είδε έκπληκτος τον Αμερικανό πρόεδρο λίγο μετά να δημοσιοποιεί λεπτομέρειες για τον θάνατο του Μπιν Λάντεν.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ο Athar αντλούσε λεπτομέρειες από φίλους στη περιοχή που ήταν και εκείνοι συνδεδεμένοι στο Twitter ανταλλάσσοντας πληροφορίες και εξελίσσοντας την είδηση.

“Οι λιγοστοί άνθρωποι που είναι συνδεδεμένοι ισχυρίζονται ότι τα μαχητικά δεν είναι Πακιστανικά, προσθέτοντας ότι αφού έκανε δύο τρεις γύρους το ρίξανε προφανώς επίτηδες”, έγραψε.

Αν και οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι η επιχείρηση διήρκεσε λιγότερο από 40 λεπτά ο νεαρός έχει αντίθετη γνώμη καθώς ανέφερε πως η στρατιωτική παρουσία στη περιοχή έκανε την εμφάνισή της δύο ώρες νωρίτερα.

Μέσα σε λίγη μόνο ώρα ο Athar έγινε το πρόσωπο της ημέρας με τα διεθνή ΜΜΕ να τον κυνηγούν για  μια του λέξη.

Όπως είπε στο  BBC, δεν ξαφνιάστηκε που ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που ανήρτησε στο Twitter τα τεκταινόμενα όπως έχουν αφού συνηθίζει να τουιτάρει εδώ και έξι χρόνια για το τι συμβαίνει στη περιοχή επειδή κανείς δε συζητά για αυτό.

“Όλοι χρησιμοποιούν το Facebook παρά το Twitter είπε ενώ σχολίασε στο εν λόγω κοινωνικό δίκτυο….Εικάζω ότι το Abbottabad θα κατακλυστεί από κόσμο όπως η Λαχόρη (δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Πακιστάν) που άφησα πίσω μου για λίγη ησυχία”, σχολίασε.

Σημειώνεται ότι τα κοινωνικά δίκτυα έχουν πάρει την ανιούσα και αποτελούν σημαντικό εργαλείο στα χέρια των  πολιτών  με πιο πρόσφατα τον αναβρασμό στις χώρες της Μέσης Ανατολής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα