Τζάκι Τσαν: Γυρίζει ταινία σε κατεστραμμένη πόλη της Συρίας – Έντονες αντιδράσεις

Τζάκι Τσαν: Γυρίζει ταινία σε κατεστραμμένη πόλη της Συρίας – Έντονες αντιδράσεις
Ο Τζάκι Τσαν AP Photo/Andy Wong

Κύμα οργής έχει προκαλέσει η κινηματογράφηση ταινίας του Τζάκι Τσαν σε κατεστραμμένη πόλη της Συρίας, η οποία δοξάζει το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας.

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει για τα γυρίσματα κινεζικής ταινίας, με την “υπογραφή” του Τζάκι Τσαν, στη συριακή πόλη al-Hajar al-Aswad, η οποία έχει καταστραφεί από τον πόλεμο.

Η ταινία “Home Operation”, σε σκηνοθεσία Σονγκ Γιντζί και παραγωγή του Τσαν, είναι εμπνευσμένη από την εκκένωση εκατοντάδων υπηκόων της Κίνας από την Υεμένη το 2015 κατά τη διάρκεια της εμφύλιας σύγκρουσης εκεί.

Όπως μεταδίδει ο Guardian, ο σκηνοθέτης της ταινίας δήλωσε πως στόχος του “Home Operation” είναι να δοξαστεί το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ).

«Παίρνει την οπτική γωνία διπλωματών, που είναι μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος, οι οποίοι αψήφησαν ένα χαλάζι από σφαίρες, σε μια χώρα που σπαράσσεται από τον πόλεμο, και μετέφεραν με ασφάλεια όλους τους Κινέζους συμπατριώτες τους στο πολεμικό πλοίο της χώρας, αλώβητους», τόνισε ο Σονγκ Γιντζί.

Φωτογραφίες από τα γυρίσματα δείχνουν το συνεργείο και ηθοποιούς να εργάζονται δίπλα σε γκρεμισμένα κτήρια.

Να σημειωθεί ότι ο Φενγκ Μπιάο, πρεσβευτής της Κίνας στη Συρία, έδωσε το «παρών» στην τελετή για την έναρξη των γυρισμάτων.

Η εφημερίδα The New Arab μετέφερε τις δηλώσεις του Σύρου δημοσιογράφου Φαρέντ αλ Μαχλούλ, ο οποίος επέκρινε την επιλογή της τοποθεσίας.

«Είναι ντροπή να γυρίζονται τέτοιες ταινίες στα ερείπια των σπιτιών της Συρίας που καταστράφηκαν από το καθεστώς Άσαντ, τη Ρωσία και το Ιράν. (…) Το κινεζικό φασιστικό καθεστώς είναι σύμμαχος της Συρίας και προσπαθούν να ξεπλύνουν τα εγκλήματά τους με ενέργειες όπως αυτή», τόνισε ο αλ Μαχλούλ.

Ο Τσαρλ Λίστερ, διευθυντής του προγράμματος Συρίας του Ινστιτούτου Μέσης Ανατολής, έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «1.000, αν όχι 10.000 άνθρωποι, έχασαν τη ζωή τους στα χέρια του καθεστώτος του Άσαντ και αργότερα του ISIS στο al-Hajar al-Aswad. Το να το εκμεταλλεύεσαι αυτό για χρήματα – για μια ταινία που υμνεί την Κίνα και εμπλέκει τη διευκόλυνση του καθεστώτος της Συρίας είναι τρομερά κακόγουστο».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα