Τζεφ Μπέζος: Η Blue Origin θα στείλει την πρώτη γυναίκα στη Σελήνη

Τζεφ Μπέζος: Η Blue Origin θα στείλει την πρώτη γυναίκα στη Σελήνη
AP

H διαστημική εταιρεία του Τζεφ Μπέζος Blue Origin "κυνηγάει" επικερδή συμβόλαια με τη NASA για τις επόμενες επανδρομένες αποστολές στη Σελήνη και φιλοδοξεί να στείλει την πρώτη γυναίκα αστροναύτη.

Tην πρώτη γυναίκα στην επιφάνεια της Σελήνης στοχεύει να στείλει η διαστημική εταιρία Blue Origin του Τζεφ Μπέζος, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο δισεκατομμυριούχος επικεφαλής της Amazon, καθώς η NASA σύντομα αναμένεται να αποφασίσει ποιες θα είναι οι κατασκευασμένες από ιδιωτικές εταιρείες σεληνάκατοι που θα επιλεχθούν για να μεταφέρουν αστροναύτες στον δορυφόρο της Γης.

«Αυτή (ΒΕ-7 είναι η μηχανή που θα πάει την πρώτη γυναίκα στην επιφάνεια της Σελήνης» είπε ο Μπέζος σε ανάρτησή του στο Instagram με βίντεο δοκιμής του κινητήρα αυτή την εβδομάδα στο NASA Marshall Space Flight Center στο Χάντσβιλ της Αλαμπάμα.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο κινητήρας ΒΕ-7, τον οποίο η Blue Origin αναπτύσσει εδώ και χρόνια, έχει συσσωρεύσει 1.245 δευτερόλεπτα δοκιμαστικής λειτουργίας και θα είναι στην «καρδιά» του National Team Human Landing System της εταιρείας.

Η Blue Origin ηγείται μιας «εθνικής ομάδας» ως ο πρωταρχικός ανάδοχος για την κατασκευή της σεληνακάτου Blue Moon. Στην ομάδα αυτή συμμετέχουν επίσης οι Lockheed Martin, Northrop Grumman και Draper.

H εταιρεία του Τζεφ Μπέζος «κυνηγάει» επικερδή συμβόλαια με την κυβέρνηση των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, ανταγωνιζόμενη εταιρείες όπως η SpaceX του Έλον Μασκ και η Dynetics της Leidos Holdings Inc για να κερδίσει το συμβόλαιο για την επόμενη σεληνάκατο επανδρωμένων αποστολών στη Σελήνη, που θα χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά αστροναυτών στο φεγγάρι την επόμενη δεκαετία.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο η NASA έδωσε συμβόλαιο ανάπτυξης σεληνακάτου στην ομάδα της Blue Origin, αξίας 579 εκατ. δολαρίων, καθώς και στις άλλες δύο διαστημικές εταιρείες: Στη SpaceΧ έδωσε 135 εκατ. δολάρια για την ανάπτυξη του Starship και στην Dynetics 253 εκατ. δολάρια.

Η NASA αναμένεται να επιλέξει στις αρχές του Μαρτίου του 2021 δύο από τις τρεις εταιρείες για τη συνέχιση της κατασκευής των πρωτοτύπων οχημάτων για επανδρωμένες αποστολές στη Σελήνη, οι οποίες θα αρχίσουν να πραγματοποιούνται από το 2024, δήλωσε εκπρόσωπος της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα