Τζίνα Λολομπρίτζιτα: Στα 95 της "κατεβαίνει" υποψήφια στις ιταλικές εκλογές

Τζίνα Λολομπρίτζιτα
Τζίνα Λολομπρίτζιτα AP

Την υποψηφιότητά της ως γερουσιαστής με το κόμμα ISP ανακοίνωσε η 95χρονη Τζίνα Λολομπρίτζιτα, δηλώνοντας ότι "έχει βαρεθεί να τσακώνονται οι πολιτικοί".

Μια από τις θρυλικότερες παρουσίες του ιταλικού κινηματογράφου, η 95χρονη πλέον Τζίνα Λολομπριτζίτα, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις επερχόμενες εκλογές της Ιταλίας, καθώς "έχει βαρεθεί να τσακώνονται οι πολιτικοί".

Θα είναι υποψήφια βουλευτής με το ISP, μια νέα ευρωσκεπτικιστική πολιτική συμμαχία κατά του Μάριο Ντράγκι, που αντιτίθεται στην αποστολή όπλων στην Ουκρανία και στον "πολεμικό ατλαντισμό".

Όπως γράφει ο Guardian, σε συνέντευξή της στην Corriere della Sera δήλωσε ότι εμπνεύστηκε από τον Μαχάτμα Γκάντι, και από τον "τρόπο που έκανε τα πράγματα, από τη μη χρήση βίας", ενώ πρόσθεσε ότι ήταν "στενή φίλη" της πρώτης γυναίκας πρωθυπουργού της Ινδίας, της Ίντιρα Γκάντι.

"Την έβλεπα κάθε φορά που ερχόταν στη Ρώμη. Ήταν μια εξαιρετική γυναίκα".

Στη συνέντευξή της είπε ότι ήταν "αποφασισμένη να παραμείνει δημιουργική" και τώρα θέλει να χρησιμοποιήσει μέρος αυτής της ενέργειάς της "για σημαντικά πράγματα, ειδικά για τη χώρα μου".

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Λολομπριτζίτα επιχειρεί να ασχοληθεί με τα κοινά, καθώς το 1999 κατέβηκε στις ευρωεκλογές ως υποψήφια των Δημοκρατικών του Πρόντι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιταλία, Εκλογές, κινηματογράφος
SHARE:

24Media Network