Βανδάλισαν το ρωσικό προξενείο στη Νέα Υόρκη

Βανδάλισαν το ρωσικό προξενείο στη Νέα Υόρκη
Βανδάλισαν το ρωσικό προξενείο στη Νέα Υόρκη AP

Ένας άγνωστος έβαψε τα ξημερώματα της Παρασκευής, την πρόσοψη του ρωσικού προξενείου στη Νέα Υόρκη με κόκκινη μπογιά, σε μια κίνηση διαμαρτυρίας κατά της εισβολής στην Ουκρανία.

Βανδαλισμό υπέστη το ρωσικό προξενείο στη Νέα Υόρκη, καθώς βάφτηκε με κόκκινη μπογιά τα ξημερώματα της Παρασκευής (30/09) , σε μια έκδηλη κίνηση διαμαρτυρίας κατά της εισβολής του Πούτιν στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αστυνομικοί κλήθηκαν για το περιστατικό περίπου κατά τη μία και μισή τα ξημερώματα της Παρασκευής, ύστερα από αναφορές πως άγνωστος έχει βάψει με μπογιά την πρόσοψη του προξενείου στο Upper East Side του Μανχάταν. Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και προς το παρόν δεν έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις.

Από τη μεριά της, η Rosie Morse, κάτοικος της περιοχής φέρεται να είπε πως η μπογιά “μοιάζει με έργο τέχνης” ενώ πρόσθεσε πως “το νόημα είναι να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας για τον Πούτιν και δεν μπορώ να πω πως διαφωνώ”.

Βανδάλισαν το ρωσικό προξενείο στη Νέα Υόρκη AP
Βανδάλισαν το ρωσικό προξενείο στη Νέα Υόρκη AP

Ένας άλλος περαστικός, ο Romen Eaulin δήλωσε πως “Είναι βανδαλισμός αλλά είναι και η έκφραση του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι της Νέας Υόρκης το γεγονός πως ο Πούτιν σκοτώνει ανθρώπους”.

Η κόκκινη μπογιά “έκανε την εμφάνισή της” στο κτίριο μερικές ώρες πριν ο Βλαντίμιρ Πούτιν να ανακοινώσει την προσάρτηση των τεσσάρων ουκρανικών περιοχών.

Βανδάλισαν το ρωσικό προξενείο στη Νέα Υόρκη AP

Από τις κάμερες ασφαλείας, διακρίνεται ένα άτομο με κουκούλα και μάσκα να πλησιάζει το κτίριο νωρίς το πρωί. Παράλληλα, δεν φαίνεται να υπάρχουν φρουροί στην γύρω περιοχή.

Οι φωτογραφίες από το βανδαλισμένο προξενείο κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και έχουν προκαλέσει πληθώρα αντιδράσεων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version