Βαριά ήττα Ρέντσι. Τι δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα

default image

Οι πολίτες απέρριψαν την συνταγματική μεταρρύθμιση που προωθούσε ο Ιταλός πρωθυπουργός. Γκρίλο: "Το τρένο αναχώρησε". LIVE TA ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Βαριά ήττα του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική μεταρρύθμιση, δείχνουν τα πρώτα επίσημη αποτελέσματα.

Αναλυτικά, τα επίσημα αποτελέσματα εδώ

Να θυμίσουμε ότι ο Ρέντσι είχε δηλώσει ότι θα παραιτηθεί αν οι πολίτες απορρίψουν το σχέδιο του για περιορισμό του ρόλου της Γερουσίας και “επαναπροώθηση” των εξουσιών στις περιφερειακές αρχές, το οποίο και έκανε λίγη ώρα αφού έκλεισαν οι κάλπες και τα exit poll αποκάλυψαν την συντριπτική του ήττα.

Δείτε εδώ αναλυτικά τα exit poll.

Γκρίλο: Το τρένο αναχώρησε

«Το τρένο αναχώρησε», έγραψε ο ηγέτης του Κινήματος των Πέντε Αστέρων Μπέπε Γκρίλο στο Twitter.


«Mια μεγάλη λαϊκή νίκη. Ο Ρέντσι πρέπει να παραιτηθεί» λέει ο γραμματέας της Λέγκας του Βορρά Σαλβίνι

«Είναι μια μεγάλη λαϊκή νίκη. Ο Ρέντσι πρέπει να παραιτηθεί», δήλωσε ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι, σχολιάζοντας τα exit poll σχετικά με το ιταλικό δημοψήφισμα. «Δεν είμαστε προληπτικοί και ευχαριστούμε τους πολίτες για την μεγάλη προσέλευση στις κάλπες», πρόσθεσε ο Σαλβίνι, σύμφωνα με τον οποίο «αν το αποτέλεσμα επιβεβαιωθεί πρόκειται για ήττα των ισχυρών εξουσιών, των χρηματιστών, τραπεζιτών και του προέδρου της Ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων».

Η Λέγκα ζητά άμεση προκήρυξη εκλογών, χωρίς τον σχηματισμό νέων κυβερνήσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα