Βαριά ποινή στον κληρονόμο της Samsung

Βαριά ποινή στον κληρονόμο της Samsung
Lee Jae-yong, right, vice chairman of Samsung Electronics Co., arrives for his trial at the Seoul Central District Court in Seoul, South Korea, Monday, Aug. 7, 2017. South Korean prosecutors recommended imprisoning a billionaire Samsung heir for 12 years on Monday, asking court to convict him of bribery and other crimes in a national corruption scandal. (AP Photo/Ahn Young-joon, Pool) AP

Την ποινή φυλάκισης 12 ετών για τον κληρονόμο της Samsung ζήτησαν οι εισαγγελείς στην Σεούλ, για το μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς που οδήγησε στην αποπομπή της πρώην προέδρου Παρκ Γκουν-χιέ

Οι εισαγγελείς στη Νότια Κορέα ζήτησαν σήμερα την επιβολή ποινής 12ετούς φυλάκισης για τον αντιπρόεδρο της Samsung Electronics Λι Τζέι-γιονγκ που είναι κληρονόμος του εταιρικού ομίλου της Samsung Group, για δωροδοκία, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Οι ειδικοί εισαγγελείς υποστήριξαν στην τελευταία δικαστική ακρόαση ότι η υπόθεση του κληρονόμου της Samsung, ήταν μία τυπική υπόθεση διαφθοράς που στηρίχθηκε στις σχέσεις μεταξύ επιχειρηματιών και πολιτικών, σε βάρος των συνταγματικών αρχών της Νότιας Κορέας.

Οι δικαστικές αρχές διερευνούν το σκάνδαλο διαφθοράς που οδήγησε στην αποπομπή από τα προεδρικά καθήκοντά της, της πρώην προέδρου της Νότιας Κορέας, Παρκ Γκουν-χιέ.

Οι εισαγγελείς επίσης, ζήτησαν την επιβολή ποινών από 7 έως 10 χρόνια για τα τέσσερα άλλα πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της Samsung που εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ/AP Photo/Ahn Young-joon, Pool

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα