Βασίλισσα Ελισάβετ: Η πρώτη φωτογραφία από τον τάφο της

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η πρώτη φωτογραφία από τον τάφο της
Βασίλισσα Ελισάβετ Ben Stansall/Pool / AP IMAGES

Κυκλοφόρησε η πρώτη φωτογραφία από τον τάφο της βασίλισσας Ελισάβετ, ο οποίος θα είναι επισκέψιμος για το κοινό τις επόμενες μέρες. Στο ίδιο σημείο έχουν ταφεί ο σύζυγός της και οι γονείς της.

Την πρώτη φωτογραφία του τάφου της βασίλισσας Ελισάβετ έδωσε στη δημοσιότητα το παλάτι του Μπάκιγχαμ, ενώ νωρίτερα είχε κυκλοφορήσει την πρώτη επίσημη φωτογραφία του βασιλιά Καρόλου.

Συγκεκριμένα, το Παλάτι δημοσίευσε στα social media μια εικόνα της πλάκας του τάφου, που περιβάλλεται από αφιερώσεις, λουλούδια και στεφάνια. Η χειροποίητη, βελγική, μαύρη, μαρμάρινη πλάκα φέρει με ορειχάλκινα γράμματα τα ονόματα της βασίλισσας Ελισάβετ, του συζύγου της, πρίγκιπα Φίλιππου, και των γονιών της.

Η πλάκα έχει τοποθετηθεί στο πάτωμα του George VI Memorial Chapel στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, εντός του Κάστου του Ουίνδσορ, όπου είχαν ταφεί και οι τέσσερις βασιλιάδες. Οι στάχτες της πριγκίπισσας Μαργαρίτας είναι επίσης θαμμένες στο παρεκκλήσι, αν και το όνομά της δεν περιλαμβάνεται στην επιγραφή.

Το Κάστρο του Ουίνδσορ, το οποίο είναι κλειστό αυτή την περίοδο, αναμένεται να επαναλειτουργήσει στις 29 Σεπτεμβρίου και οι επισκέπτες θα μπορούν να υποβάλουν τα σέβη τους στον τόπο ταφής.

Ο τάφος της βασίλισσας Ελισάβετ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version