Βασίλισσα Ελισάβετ: Το βρετανικό έθνος σε κατάσταση σοκ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το βρετανικό έθνος σε κατάσταση σοκ
Britain's Queen Elizabeth II and Prince Philip leave London's St. Paul's Cathedral, Friday Oct. 9, 2009,following a Commemoration service to mark the end of combat operations in Iraq. Britain's combat operations in Iraq formally ended on April 30, six years after the US-led invasion to topple Saddam Hussein in March 2003. During that time, more than 100,000 members of the armed forces and civilian personnel served in Iraq and 179 British servicemen and women were killed.(AP Photo/Sang Tan) AP

Η βασίλισσα της Αγγλίας εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 22 άτομα

“Όλο το έθνος βρίσκεται σε κατάσταση σοκ από το θάνατο και τους τραυματισμούς στο Μάντσεστερ χθες το βράδυ, τόσων πολλών ανθρώπων, ενηλίκων και παιδιών, που απολάμβαναν τη συναυλία”. Με αυτό τον τρόπο ξεκινά το μήνυμά της προς το βρετανικό λαό η Βασίλισσα Ελισάβετ, αναφορικά με το τρομοκρατικό χτύπημα που στοίχισε τη ζωή σε 22 ανθρώπους.

Στο σύντομο κείμενο της βασιλικής οικογένειας, η βασίλισσας εκφράζει την βαθύτατη θλίψη της για τους νεκρούς και τις οικογένειές τους. “Γνωρίζω ότι μιλώ εξ ονόματος όλων καθώς εκφράζω την βαθύτερή μου συμπάθεια σε όλους όσοι επλήγησαν από αυτό το τρομακτικό γεγονός και ιδιαίτερα στις οικογένειες και τους φίλους όσων πέθαναν ή τραυματίσθηκαν.Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη των υπηρεσιών Πρώτων Βοηθειών, που ανταποκρίθηκαν με τέτοιον επαγγελματισμό και φροντίδα”.

Η Ελισάβετ ωστόσο αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν το περιστατικό οι κάτοικοι της πόλης του Μάντσεστερ: “Και θα ήθελα να εκφράσω τον θαυμασμό μου για τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι του Μάνστεστερ ανταποκρίθηκαν με ανθρωπισμό και συμπόνοια σε αυτήν την πράξη βαρβαρότητας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της βασίλισσας Ελισάβετ”.

AP Photo/Sang Tan

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα