Βατικανό: Ο πάπας χαιρέτισε τη συνάντηση Τραμπ με Κιμ Γιονγκ Ουν

Βατικανό: Ο πάπας χαιρέτισε τη συνάντηση Τραμπ με Κιμ Γιονγκ Ουν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν AP

"Χαιρετίζω τους πρωταγωνιστές και προσεύχομαι μια τέτοια σημαντική χειρονομία να αποτελέσει ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση της ειρήνης, όχι μόνο στη χερσόνησο αυτή (την κορεατική), αλλά για το καλό και ολόκληρου του κόσμου", ανέφερε ο πάπας Φραγκίσκος.

Ο πάπας Φραγκίσκος χαιρέτισε σήμερα τη συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπκαι ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν και εξέφρασε την ελπίδα αυτή να οδηγήσει στην ειρήνη.

“Τις τελευταίες ώρες είδαμε στην Κορέα ένα καλό παράδειγμα της κουλτούρας της συνάντησης. Χαιρετίζω τους πρωταγωνιστές και προσεύχομαι μια τέτοια σημαντική χειρονομία να αποτελέσει ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση της ειρήνης, όχι μόνο στη χερσόνησο αυτή (την κορεατική), αλλά για το καλό και ολόκληρου του κόσμου”, είπε ο πάπας κατά το εβδομαδιαίο του κήρυγμα στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Ο Τραμπ έγινε ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ που πάτησε το πόδι του σήμερα στο βορειοκορεατικό έδαφος όπου συναντήθηκε με τον ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη (DMZ) ανάμεσα στη Νότια και τη Βόρεια Κορέα και συμφώνησε στην επανέναρξη των συνομιλιών για τα πυρηνικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα