Βέλγιο: Από το ”κόκκινο” στο ”πορτοκαλί” πολλές περιοχές της Ελλάδος

Βέλγιο: Από το ”κόκκινο” στο ”πορτοκαλί” πολλές περιοχές της Ελλάδος
Τεστ για τον κορονοϊό στο Βέλγιο AP

Τα Επτάνησα, η Ήπειρος, η Δυτική Ελλάδα, η Στερεά Ελλάδα, η Πελοπόννησος, οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα εντάχθηκαν στην «πορτοκαλί» λίστα.

Στην «πορτοκαλί» λίστα, από την «κόκκινη», ενέταξε πριν από λίγο πολλές περιοχές της Ελλάδας, το βελγικό υπουργείο εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, περιλαμβάνονται τα Επτάνησα, η Ήπειρος, η Δυτική Ελλάδα, η Στερεά Ελλάδα, η Πελοπόννησος, οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Αυτό σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στο Βέλγιο από τις «πορτοκαλί» περιοχές δεν είναι υποχρεωμένοι να μπουν σε καραντίνα και να υποβληθούν σε τεστ κορονοϊού. Οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας παραμένουν στο «κόκκινο».

Αυστηρότερα μέτρα από τις κόκκινες ζώνες

Αυστηρότερα μέτρα από τις 31 Δεκεμβρίου επιβάλλει το Βέλγιο για όσους επιστρέφουν στη χώρα μετά από παραμονή άνω των 48 ωρών σε κόκκινες ζώνες.

Ειδικότερα, η καραντίνα επτά ημερών είναι υποχρεωτική για όσους έμειναν πάνω από δύο ημέρες σε κόκκινη ζώνη, ενώ υποχρεούνται να κάνουν τεστ την πρώτη ημέρα της άφιξης, αλλά και την έβδομη που ολοκληρώνεται ο αυτοπεριορισμός.

Από το Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021, τα άτομα θα λαμβάνουν μήνυμα μετά την επιστροφή τους με το οποίο μπορούν να εγγραφούν σε εξεταστικό κέντρο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, θα αυξηθούν τα τεστ που θα διεξάγονται, ώστε οι εισερχόμενοι ταξιδιώτες να μπορούν να εξεταστούν αμέσως. Επιπλέον, θα γίνονται τεστ τόσο στο αεροδρόμιο Charleroi όσο και στο σταθμό Brussels-Midi.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα