Βέλγιο: Θέμα ημερών η επικράτηση της Όμικρον – “Ανοιχτός” ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

Βέλγιο: Θέμα ημερών η επικράτηση της Όμικρον – “Ανοιχτός” ο υποχρεωτικός εμβολιασμός
Χριστούγεννα στο Βέλγιο εν μέσω πανδημίας (AP Photo/Virginia Mayo)

Προβλέψεις για επικράτηση της μετάλλαξης Όμικρον, κάνουν οι ειδικοί στο Βέλγιο. Ανοιχτό το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού του πληθυσμού.

Θέμα ημερών φαίνεται πως είναι η πλήρης επικράτηση της μετάλλαξης Όμικρον στο Βέλγιο. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι μέχρι την Πρωτοχρονιά η νέα μετάλλαξη θα επικρατεί κατά 90-95% όλων των νέων μολύνσεων.

Τις παραπάνω εκτιμήσεις ήρθαν να αναζωπυρώσουν τα 3.000 κρούσματα της νέας μετάλλαξης στη χώρα, ισόποσα δηλαδή με αυτά της Δέλτα. Ωστόσο, οι ειδικοί κάνουν λόγο ότι αυτό θα αλλάξει πολύ σύντομα και η Όμικρον θα είναι πλέον κυρίαρχη στις νέες μολύνσεις.

Μίνι lockdown

Από αύριο τίθεται σε ισχύ το νέο, μίνι lockdown που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση της χώρας, όπου θα κλείσουν οι μεγάλες χριστουγεννιάτικες αγορές των Βρυξελλών.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους

Παράλληλα, αναζωπυρώνεται η συζήτηση περί υποχρεωτικού εμβολιασμού του πληθυσμού, με την Όμικρον να εξαπλώνεται ραγδαία στη χώρα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, θα γίνει σχετική συζήτηση στη Βουλή για να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στον πληθυσμό.

Ακριβώς μετά τις γιορτές, στις αρχές Ιανουαρίου, θα γίνει σχετική συζήτηση στη βελγική Βουλή.

Η πρόεδρος της Βουλής είπε ότι πρόκειται για πολύ ευαίσθητα ζητήματα, τα οποία πρέπει να συζητηθούν “με ήρεμο και διακριτικό τρόπο”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα