Βενεζουέλα: Αναστολή οικονομικών σχέσεων με τον Παναμά

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικόλα Μαδούρο
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικόλα Μαδούρο AP

Για διεφθαρμένη κυβέρνηση που νομιμοποιεί χρήματα από εγκληματικές ενέργειες κάνει λόγο το καθεστώς Μαδούρο

Στην αναστολή όλων των οικονομικών της σχέσεων με τον Παναμά για 90 ημέρες προχώρησε η κυβέρνηση της Βενεζουέλας.

Η αναστολή των οικονομικών συναλλαγών, που επιβλήθηκε με διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης, αφορά 42 εταιρείες του Παναμά και 22 πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Χουάν Κάρλος Βαρέλα.

Η Βενεζουέλα κατηγορεί τον Παναμά ότι πλήττει την οικονομία της επιδιδόμενη σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Η κατηγορία ακολούθησε την απόφαση των αρχών του Παναμά να προσθέσουν κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης της Βενεζουέλας στον κατάλογο των προσώπων που κατηγορεί για το ίδιο ποινικό αδίκημα.

Οι δύο κυβερνήσεις ανακάλεσαν τους πρεσβευτές τους.

«Η μπολιβαριανή κυβέρνηση απορρίπτει την απαράδεκτη επίθεση της αντιδημοφιλούς και διεφθαρμένης κυβέρνησης του προέδρου Χουάν Κάρλος Βαρέλα», έγραψε ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Τάρεκ Ελ Αϊσάμι στον λογαριασμό του στο Twitter.

Η κίνηση οδήγησε στην ακύρωση των πτήσεων της Copa στη Βενεζουέλα. Ο αερομεταφορέας ήταν ένας από τους λιγοστούς που συνέχιζαν τις πτήσεις προς τη χώρα, η οποία βιώνει βαθιά οικονομική κρίση. Η εταιρεία δεσμεύθηκε να αποζημιώσει τους επιβάτες οι πτήσεις των οποίων ακυρώθηκαν.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βενεζουέλα

ADVERTISING

SHARE: