Βενεζουέλα: Αυξάνονται οι νεκροί στις διαδηλώσεις και ο Μαδούρο… χορεύει

Βενεζουέλα: Αυξάνονται οι νεκροί στις διαδηλώσεις και ο Μαδούρο… χορεύει

Βίντεο δείχνει τον πρόεδρο της Βενεζουέλας να χορεύει την ώρα που στους δρόμους του Καράκας η αστυνομία «έπνιγε» στα δακρυγόνα τις διαδηλώσεις

Αίσθηση έχει προκαλέσει στη διεθνή κοινή γνώμη ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και απεικονίζει τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο να χορεύει σάλσα σε μια δημόσια εμφάνισή του, την ώρα που η κατάσταση στη χώρα είναι χαοτική.

Η Βενεζουέλα υφίσταται μεγάλη οικονομική κρίση που έβγαλε εκατοντάδες χιλιάδες άτομα στους δρόμους που διαμαρτύρονται για τις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης.

Τον τελευταίο μόνο μήνα στις διαδηλώσεις αυτές, όπου σημειώνονται πρωτοφανούς αγριότητας εντάσεις και κρούσματα αστυνομικής βίας και κατάχρησης εξουσίας, έχουν χάσει τη ζωή τους 36 πολίτες (σ.σ.: ανάμεσα στους οποίους και ένας 17χτονος μαθητής, ο οποίος είχε χτυπηθεί στο λαιμό από αδιευκρίνιστο αντικείμενο σε πορεία που συμμετείχε).

Την Τετάρτη ωστόσο, την ώρα που συνεχίζονταν οι διαδηλώσεις και η άγρια καταστολή από πλευράς των αρχών, ο πρόεδρος της χώρας έδινε το παρών σε μια εκδήλωση και επιδόθηκε στη… σάλσα.

Δείτε το βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι ο Μαδούρο έχει ενεργοποιήσει ένα συνταγματικό άρθρο που επιτρέπει τη μεταρρύθμιση όλων των δημόσιων ρόλων, όπως έκανε ο προκάτοχός του Ούγκο Τσάβες το 1999 σε μικρό διάστημα αφότου κέρδισε την εξουσία στην νοτιοαμερικανική χώρα που αποτελεί μέλος των πετρελαιοπαραγωγών χωρών (OPEC).

Οι αντίπαλοί του υποστηρίζουν ότι είναι μια ακόμα προσπάθεια του Μαδούρο να παρακάμψει την Εθνοσυνέλευση, της οποίας ηγείται η αντιπολίτευση, και να παραμείνει στην εξουσία εν μέσω μιας σφοδρής ύφεσης και πρωτοφανών κοινωνικών αναταραχών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα