Βενεζουέλα: Έξι συλλήψεις για την απόπειρα δολοφονίας του Μαδούρο

Βενεζουέλα: Έξι συλλήψεις για την απόπειρα δολοφονίας του Μαδούρο
Η απόπειρα δολοφονίας του Μαδούρο AP

Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση, προσθέτοντας ότι τις επόμενες ώρες ενδέχεται να γίνουν και άλλες συλλήψεις.

Στη σύλληψη έξι ατόμων έχουν προχωρήσει οι αρχές στη Βενεζουέλα λίγες ώρες μετά την απόπειρα δολοφονίας του προέδρου της χώρας, Νικολάς Μαδούρο.

Οι συλληφθέντες εκτιμάτε ότι ήταν αυτοί που χρησιμοποίησαν δύο drones, κάθε ένα εκ των οποίων είχε ένα από ένα κιλό εκρηκτικών, με στόχο να σκοτώσουν τον Μαδούρο.

Ο υπουργός Εσωτερικών Νέστορ Λουίς Ρεβερόλ χαρακτήρισε την Κυριακή την απόπειρα ως τρομοκρατική επίθεση και πρόσθεσε ότι μέσα στις επόμενες ώρες ενδέχεται να γίνουν και άλλες συλλήψεις. Επεσήμανε ότι τα εκρηκτικά που έφερε το κάθε drone είχαν ακτίνα δράσης μεγαλύτερη των 50 μέτρων και τόνισε ότι οι αρχές εξουδετέρωσαν το ένα drone που πετούσε προς την σκηνή, όπου μιλούσε ο Μαδούρο, όντας δίπλα στην σύζυγό του και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους.

Σύμφωνα με τον Ρεβερόλ το δεύτερο drone συνετρίβη σε ένα κοντινό κτίριο και εξερράγη. Επτά μέλη της Εθνικής Φρουράς τραυματίστηκαν, τρία εκ των οποίων σοβαρά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα