Βενεζουέλα: Κλειστά τα σχολεία μέχρι το 2021

Βενεζουέλα: Κλειστά τα σχολεία μέχρι το 2021
Εργασίες που παραδίδονται από γονείς που δεν έχουν διαδίκτυο στο σπίτι, οργανωμένες σε κουτιά στο προαύλιο του σχολείου στη γειτονιά Las Mayas του Καράκας, Βενεζουέλα AP

Τα μαθήματα πρόσωπο με πρόσωπο "δεν βοηθούν για τον έλεγχο της πανδημίας", δήλωσε ο Μαδούρο.

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε την Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου, ότι τα σχολεία δεν θα ανοίξουν ξανά νωρίτερα από το 2021, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC.

“Δεν βοηθούν για τον έλεγχο της πανδημίας”, δήλωσε ο Μαδούρο αναφορικά με τα μαθήματα πρόσωπο με πρόσωπο, τα οποία επρόκειτο να επανεκκινήσουν αυτόν τον μήνα.

Εξήγησε ότι η διδασκαλία θα μετακινηθεί στο διαδίκτυο και τα μαθήματα θα μεταδίδονται επίσης σε ένα κρατικό τηλεοπτικό κανάλι.

Ωστόσο, πολλοί γονείς έχουν προειδοποιήσει ότι με την ταχύτητα του διαδικτύου της Βενεζουέλας – μία από τις πιο αργές στη Λατινική Αμερική – που διακόπτεται περαιτέρω από συχνές διακοπές ρεύματος, ούτε οι διαδικτυακές ούτε οι τηλεοπτικές τάξεις αποτελούν βιώσιμη εναλλακτική λύση.

Εργασίες που παραδίδονται από γονείς που δεν έχουν διαδίκτυο στο σπίτι, οργανωμένες σε κουτιά μέσα σε μια κενή τάξη, γειτονιά Las Mayas του Καράκας, Βενεζουέλα, Τρίτη 12 Μαΐου 2020. Με τα σχολεία να κλείνουν εν μέσω πανδημίας, οι μαθητές με συνδεσιμότητα λαμβάνουν ηλεκτρονικές οδηγίες, αλλά οι περισσότεροι δεν είναι συνδεδεμένοι, ούτε διαθέτουν συσκευές. AP


Οι επικριτές του Μαδούρο λένε επίσης ότι φοβούνται πως τα μαθήματα που μεταδίδονται σε κρατικά κανάλια θα χρησιμοποιηθούν από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση για να “κατηχηθούν” τα παιδιά.

Η Βενεζουέλα έχει περισσότερα από 60.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού -πολύ λιγότερα από τις γειτονικές της Κολομβία και Βραζιλία – αλλά οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας λένε ότι η μη διενέργεια εκτεταμένων τεστ σημαίνει ότι το πραγματικό ποσοστό είναι πιθανό να είναι πολύ υψηλότερο.
 

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα