Βενεζουέλα: Νεκροί και οι επτά επιβαίνοντες στο στρατιωτικό ελικόπτερο που συνετρίβη

Βενεζουέλα: Νεκροί και οι επτά επιβαίνοντες στο στρατιωτικό ελικόπτερο που συνετρίβη
Στρατιωτικό ελικόπτερο της Βενεζουέλας ASSOCIATED PRESS

Υπό έρευνα τα αίτια του δυστυχήματος, το οποίο συνέβη σε πτήση από το Καράκας προς την δυτικοκεντρική πολιτεία Κοχέντες.

Ένα στρατιωτικό ελικόπτερο των ενόπλων δυνάμεων της Βενεζουέλας συνετρίβη το Σάββατο (τοπική ώρα) κοντά στο Καράκας, με αποτέλεσμα τον θάνατο και των επτά επιβαινόντων, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

Το ελικόπτερο πραγματοποιούσε πτήση από την πρωτεύουσα με προορισμό την δυτικοκεντρική πολιτεία Κοχέντες όταν συνετρίβη κοντά στην πρωτεύουσα, ανέφερε το υπουργείο, προσθέτοντας πως οι αρχές ερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος.

Ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο βρέθηκε την ίδια μέρα στην Κοχέντες για να παρακολουθήσει στρατιωτικά γυμνάσια, δηλώνοντας ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας είναι «έτοιμες» σε περίπτωση που οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφασίσουν να εξαπολύσουν στρατιωτική επίθεση στο έδαφος της Βενεζουέλας, καθώς ο αντιπολιτευόμενος Χουάν Γκουαϊδό προσπαθεί να στρέψει τον στρατό προς το δικό του στρατόπεδο.

«Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη για αυτό το συμβάν και εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς και φίλους των θυμάτων», ανέφερε αργότερα ο Μαδούρο με tweet του, αναφερόμενος στο αεροπορικό δυστύχημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα