Βενεζουέλα: "Σφετεριστής" ο Μαδούρο σύμφωνα με το κοινοβούλιο

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο στην εθνοσυνέλευση
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο στην εθνοσυνέλευση AP

Οι βουλευτές χαρακτήρισαν άκυρες όλες τις αποφάσεις που λαμβάνει ο πρόεδρος της χώρας και η κυβέρνησή του.

Η Εθνοσυνέλευση της Βενεζουέλας, ο μοναδικός θεσμός της χώρας που ελέγχεται από την αντιπολίτευση, κήρυξε την Τρίτη τον πρόεδρο της χώρας Νικολάς Μαδούρο "σφετεριστή" της εξουσίας.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι βουλευτές χαρακτήρισαν επίσης "άκυρες" όλες τις αποφάσεις που λαμβάνουν ο πρόεδρος και η κυβέρνησή του.

"Το ιστορικό έγγραφο, με το οποίο το κοινοβούλιο αναλαμβάνει τις εξουσίες με βάση τα άρθρα 233, 333 και 250 του συντάγματος, εγκρίθηκε" ανέφερε στο Twitter ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, Χουάν Γκουάιντο.

Ο Μαδούρο ορκίστηκε την περασμένη Πέμπτη, για μια δεύτερη προεδρική θητεία, εξαετούς διάρκειας. Ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών και οι ΗΠΑ αρνούνται να τον αναγνωρίσουν και την Παρασκευή το εξόριστο Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας κάλεσε τον Γκουάιντο να αναλάβει την προεδρία. Ο τελευταίος έχει δηλώσει ότι είναι έτοιμος να το πράξει, καθώς του το επιτρέπει το σύνταγμα, και ότι θα προκηρύξει νέες εκλογές.

Σύμφωνα με το CNN, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να αναγνωρίσει ως νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας τον Χουάν Γκουάιντο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βενεζουέλα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βενεζουέλα: Συνέλαβαν τον πρόεδρο του κοινοβουλίου μέσα στο αυτοκίνητό του

Πομπέο: Συνεργασία με άλλα κράτη για να αποκατασταθεί η αληθινή δημοκρατία στη Βενεζουέλα

Ο Μαδούρο ορκίστηκε στη ζωή του - "Παράνομη ορκωμοσία" για τις ΗΠΑ

SHARE: