Βενεζουέλα: Στρατιώτες του Γκουαϊδό καλούν πολίτες να εξεγερθούν κατά του Μαδούρο

Βενεζουέλα: Στρατιώτες του Γκουαϊδό καλούν πολίτες να εξεγερθούν κατά του Μαδούρο
Στρατιώτες του Γκουαϊδό AP

Οι αρχές της Βενεζουέλας καταδίκασαν την προσπάθεια πραξικοπήματος από μια μικρή ομάδα στρατιωτών που έγιναν προδότες με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, να εμφανίζεται σε βίντεο ζητώντας από τους πολίτες να εξεγερθούν κατά του προέδρου Μαδούρο.

Έκρυθμη είναι για ακόμη μία φορά η κατάσταση στη Βενεζουέλα, καθώς ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουαϊδό, εμφανίστηκε σε video στο οποίο καλεί τον στρατό να πάρει την κατάσταση στα χέρια του προκειμένου “να προστατέψει το σύνταγμα της χώρας”.

Στο εν λόγω video πίσω από τον Γκουαϊδό (στην αεροπορική βάση Λα Καρλότα στο Καράκας όπως βεβαιώνει δημοσιογράφος του Reuters) φαίνονται στρατιώτες που όπως τόνισε ο ίδιος, έθεσαν εαυτούς στη διάθεση των αντιπολιτευόμενων δυνάμεων.

Ο υπουργός Πληροφοριών της Βενεζουέλας Χόρχε Ροντρίγκες ανέφερε από την πλευρά του σε ένα τουίτ πως η κυβέρνηση της Βενεζουέλας αντιμετωπίζει μια μικρή ομάδα «προδοτών στρατιωτικών» που επιδιώκουν να προωθήσουν ένα πραξικόπημα: Λίγη ώρα αφού είδε το φως της δημοσιότητας το βίντεο του Γκουαϊδό, στρατιωτικοί πιστοί στον Μαδούρο συγκρούστηκαν με δυνάμεις πιστές στον Γκουαϊδό. Έγινε και χρήση δακρυγόνων κοντά στην αεροπορική βάση La Carlota.

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η δημοσιογράφος Ronna Risquez εμφανίζονται στρατιώτες στους δρόμους να παρακινούν πολίτες να βγουν από τα σπίτια τους και να συνταχθούν με την απόπειρα υφαρπαγής της εξουσίας από τον Μαδούρο:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα