Πιστεύουν σε αυτήν

default image

Η πρώην φοιτήτρια Αμάντα Νοξ η οποία βρίσκεται φυλακισμένη για τη δολοφονία της συγκατοίκού της είναι αθώα. Αυτό δηλώνουν οι φίλοι και οι συγγενείς της τουλάχιστον.

Οι φίλοι και οι συγγενείς της πρώην Αμερικανίδας φοιτήτριας Αμάντα Νοξ, η οποία εκτίει την ποινή της σε φυλακή της Ιταλίας για τη δολοφονία της Βρετανίδας συγκατοίκου της, δήλωσαν σήμερα, κατά την έναρξη της εκδίκασης της έφεσής της, αισιόδοξοι ότι μπορεί να αποδειχτεί η αθωότητά της.

Η Νοξ, η υπόθεση της οποίας συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον ανά τον κόσμο, καταδικάστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο σε ποινή κάθειρξης 26 ετών για τη συμμετοχή της στη δολοφονία της Μέρεντιθ Κέρτσερ, 21 ετών, στη διάρκεια μίας ερωτικής συνεύρεσης, που – σύμφωνα με τους δικαστές- βγήκε εκτός ελέγχου.

Ο τότε σύντροφός της Ραφαέλε Σολετσίτο και ένας άλλος άνδρας, ο Ρούντι Γκέντε, επίσης καταδικάστηκαν για τη συμμετοχή τους στη δολοφονία της.

Η εκδίκαση της έφεσης πήρε αμέσως αναβολή για τις 11 Δεκεμβρίου με δύο ακόμη προγραμματισμένες ακροαματικές διαδικασίες, στις 18 Δεκεμβρίου και στις 15 Ιανουαρίου.

Η Νοξ, μία 23χρονη από το Σιάτλ, η εντυπωσιακή εμφάνιση της οποίας έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον του ιταλικού αλλά και του διεθνούς Τύπου, εμφανίστηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου με χειροπέδες και φορώντας ένα μπλε πουλόβερ.

“Η Αμάντα ουσιαστικά είναι καλά, ανυπομονεί”, είπε στους δημοσιογράφους ο πατριός της Νοξ, Κρις Μέλας.

“Είναι αισιόδοξη για μία θετική (έκβαση) της έφεσης. Νομίζω ότι αισθάνεται, και σίγουρα οι δικηγόροι το αισθάνονται, ότι έχουμε μία πολύ δυνατή υπόθεση για την απόδειξη της αθωότητάς της, που, ξέρετε, ισχύει”.

Το ημίγυμνο πτώμα της Κέρτσερ βρέθηκε τον Νοέμβριο του 2007, μέσα στο κλειδωμένο υπνοδωμάτιό της, που ήταν γεμάτο αίματα, στο σπίτι το οποίο μοιραζόταν με την Νοξ και δύο άλλους φοιτητές στην πανεπιστημιούπολη της Περούτζα.

Εφερε βαθύ τραύμα από μαχαίρι στο λαιμό.

Η εισαγγελία κατηγόρησε την Νοξ ότι έπεισε τον Γκέντε και τον Σολετσίτο να συμμετάσχουν σε ένα σεξουαλικό παιχνίδι μαζί με την Κέρτσερ, το οποίο έγινε βίαιο.

Οπως είπαν η Νοξ έγινε έξαλλη με την Κέρτσερ επειδή εκείνη την επέκρινε για έλλειψη καθαριότητας και για προκλητική και ανοριακή συμπεριφορά.

Η οικογένεια και οι φίλοι της Νοξ, μαζί με μερίδα του αμερικανικού Τύπου, ισχυρίζονται ότι η καταδίκη της είναι περίπτωση κακοδικίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα