Βίντεο: Απειλές και εκβιασμοί κατά την ανάκριση της 16χρονης Αχέντ Ταμίμι στο Ισραήλ

Βίντεο: Απειλές και εκβιασμοί κατά την ανάκριση της 16χρονης Αχέντ Ταμίμι στο Ισραήλ

Τις ανακριτικές πρακτικές του Ισραήλ απέναντι στην 16χρονη Αχέντ Ταμίμι αναδεικνύει βίντεο που δόθηκε την Δευτέρα στη δημοσιότητα

Τις ανακριτικές πρακτικές του Ισραήλ απέναντι στην 16χρονη Αχέντ Ταμίμι αναδεικνύει βίντεο που δόθηκε την Δευτέρα στη δημοσιότητα.

Το βίντεο, δείχνει μόνο ένα μικρό διάστημα από την πλέον των δύο ωρών ανάκριση της ανήλικης Παλαιστίνιας σε κέντρο κράτησης στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη στις 26 Δεκεμβρίου. Οι ισραηλινοί ανακριτές χρησιμοποίησαν απειλές και τεχνικές εκφοβισμού προκειμένου να αναγκάσουν την 16χρονη να συνεργαστεί.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, οι ανακριτές σχολιάζουν το ανοχτό δέρμα της Αχέντ: “Η αδεφή μου είναι ξανθιά και έχει μάτια σαν τα δικά σου” λέει ένας ανακριτής, ρωτώντας την αν γίνεται “σαν χάμπουργκερ” όταν πηγαίνει στην παραλία.

Η Ταμίμι έμενε σιωπήλη καθ’όλη την διάρκεια με τους ανακριτές να προφέρουν λάθος το όνομα της μητέρας της προκειμένου να την κάνουν να μιλήσει έστω και λίγο. Η μοναδική της απάντηση ήταν: “Επιλέγω να μήνω σιωπηλή”. Και κράτησε αυτή την στάση ακόμη και όταν απείλησαν ότι θα συλλάβουν τους φίλους και την οικογένειά της αν δεν μιλήσει, τονίζοντάς της ένα ένα τα ονόματα των συγγενών της.

“Δεν θέλω να φέρουμε εδώ αυτά τα παιδιά. Πες κάτι και ίσως να μην χρειαστεί”. Ένα από τα ξαδέρφια της Ταμίμι που κατονόμασαν οι ανακριτές συνελήφθη δύο μήνες μετά την ανάκριση. Τουλάχιστον 20 άλλοι κάτοικοι από το χωριό της, στην πλειοψηφία τους ανήλικοι, συνελήφθησαν μετά από την 16χρονη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα