Βίντεο Ντοκουμέντο: Η στιγμή του εκτροχιασμού του τρένου στην Ισπανία

default image

Τριήμερο πένθος στην Ισπανία για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στη Γαλικία. Υπό έρευνα ο μηχανοδηγός. Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τη στιγμή του εκτροχιασμού (Vid)

Συγκλονιστικό βίντεο από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Γαλικία, όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 78 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 131, δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα “Ελ Παΐς”

Το βίντεο απεικονίζει το τρένο να εισέρχεται σε ένα τμήμα των σιδηροτροχιών με απότομη κλίση με μεγάλη ταχύτητα και να εκτροχιάζεται, πέφτοντας σε ένα τοιχίο κατά μήκος των γραμμών.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι δήλωσε ότι θα κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος.

“Θα υπογράψω διάταγμα για τριήμερο εθνικό πένθος”, είπε ο Ραχόι στους δημοσιογράφους μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο της πόλης Σαντιάγο ντε Κομποστέλα όπου έχουν μεταφερθεί τα περισσότερα από τα θύματα.

 

Ο μηχανοδηγός της επιβατικής αμαξοστοιχίας η οποία εκτροχιάστηκε τέθηκε επίσημα υπό έρευνα, όπως είπε πριν από λίγο μια εκπρόσωπος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Γαλικίας.

Η εκπρόσωπος του δικαστηρίου δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει εάν ο μηχανοδηγός είναι το μόνο πρόσωπο το οποίο αντιμετωπίζει ποινική δίωξη στο πλαίσιο της έρευνας για την καταστροφή.

Η εκπρόσωπος είπε επίσης ότι τα μέλη των σωστικών συνεργείων ολοκλήρωσαν τις έρευνες για θύματα στα συντρίμμια της επιβατικής αυτής αμαξοστοιχίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα