Βίντεο: Ο Σι Τζινπίνγκ κατηγόρησε κατά πρόσωπο τον Τριντό για διαρροή ιδιωτικών συνομιλιών τους

Βίντεο: Ο Σι Τζινπίνγκ κατηγόρησε κατά πρόσωπο τον Τριντό για διαρροή ιδιωτικών συνομιλιών τους
Σι Τζινπίνγκ και Τζάστιν Τριντό YouTube/@Firstpost

Καναδικά τηλεοπτικά δίκτυα δημοσίευσαν βίντεο στο οποίο φαίνεται ο Σι να κατηγορεί ευθέως τον Καναδό πρωθυπουργό, για τη διαρροή ιδιωτικών συνομιλιών τους στη σύνοδο της G20.

Φανερά ενοχλημένος φάνηκε ο Σι Τζινπίνγκ, ενόχληση την οποία του προκάλεσε ο Τζάστιν Τριντό, καθώς τον κατηγόρησε ότι διέρρευσε όσα είπαν ιδιωτικά στη συνάντησή τους, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20.

Σε βίντεο που δημοσίευσαν καναδικά τηλεοπτικά δίκτυα, οι δύο ηγέτες φαίνονται να στέκονται κοντά ο ένας στον άλλο και να συνομιλούν μέσω ενός μεταφραστή.

“Αυτό δεν είναι κατάλληλο και δεν το κάναμε με αυτόν τον τρόπο”, ανέφερε ο Σι μιλώντας στα μανδαρινικά. “Αν υπάρχει ειλικρίνεια, μπορούμε να επικοινωνήσουμε καλά με αμοιβαίο σεβασμό, διαφορετικά δεν θα είναι εύκολο να προβλέψουμε το αποτέλεσμα”.

Ο Κινέζος πρόεδρος φαίνεται να εξέφρασε την ενόχλησή του, μετά από δημοσίευματα μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία ο Τριντό εξέφρασε “σοβαρές ανησυχίες” για υποτιθέμενη κατασκοπεία και κινεζική “παρέμβαση” στις καναδικές εκλογές κατά τη συνάντηση με τον Σι την Τρίτη.

Από την πλευρά του ο Καναδός πρωθυπουργός, αφού άκουσε τον Σι, του απάντησε πως “στον Καναδά πιστεύουν στον ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε εποικοδομητικά μαζί, αλλά θα υπάρχουν πράγματα στα οποία θα διαφωνούμε”.

“Ας δημιουργήσουμε πρώτα τις κατάλληλες συνθήκες”, είπε ο Σι, προτού αποχωρήσει.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα