Βίντεο: Όταν ο Τραμπ υποσχόταν ότι θα αρνηθεί τον μισθό του αν βγει πρόεδρος

BOULDER, CO - OCTOBER 28:  Presidential candidate Donald Trump gives a thumbs up during  the CNBC Republican Presidential Debate at University of Colorados Coors Events Center October 28, 2015 in Boulder, Colorado.  Fourteen Republican presidential candidates are participating in the third set of Republican presidential debates.  (Photo by Justin Sullivan/Getty Images)
BOULDER, CO - OCTOBER 28: Presidential candidate Donald Trump gives a thumbs up during the CNBC Republican Presidential Debate at University of Colorados Coors Events Center October 28, 2015 in Boulder, Colorado. Fourteen Republican presidential candidates are participating in the third set of Republican presidential debates. (Photo by Justin Sullivan/Getty Images) GETTY IMAGES

Τι δήλωνε κατηγορηματικά ο νέος "πλανητάρχης", όταν ακόμα ο Λευκός Οίκος ήταν μακριά (vid)

Για πολλά και διάφορα είχε δεσμευτεί προεκλογικώς ο Ντόναλντ Τραμπ. Για επαναδιαπραγμάτευση των εμπορικών συμφωνιών των ΗΠΑ, μέχρι να αναγκάσει το Μεξικό να πληρώσει για την κατασκευή τείχους κατά μήκος των συνόρων των δύο χωρών.

Κάπου μέσα σε όλα αυτά, ο νεοεκλεγείς "πλανητάρχης" είχε υποσχεθεί ότι θα παραιτηθεί από τον μισθό του, σε περίπτωση που εκλεγεί.

Πιο συγκεκριμένα, τον Σεπτέμβριο του 2015 ο τότε υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για το προεδρικό χρίσμα, εμφανίζεται σε βίντεο που είχε δημοσιευτεί στον λογαριασμό του στο twitter, να δηλώνει: "Δεν θα πάρω ούτε ένα δολάριο. Θα παραιτηθώ πλήρως από τον μισθό μου, αν εκλεγώ πρόεδρος".

Στο ίδιο βίντεο, ο Αμερικανός μεγιστάνας επισημαίνει, ακόμη, ότι δεν θα αναζητήσει χρηματοδότηση από εξωτερικούς παράγοντες για την καμπάνια του και ότι θα την καλύψει ο ίδιος. Αυτό πάντως δεν το τήρησε, καθώς όταν πήρε το χρίσμα του κόμματος για να "τρέξει" προς τον Λευκό Οίκο, άρχισε να συγκεντρώνει χρήματα τόσο για την υποψηφιότητά του όσο και για την εθνική επιτροπή των Ρεπουμπλικανών.

Πηγή: Business Insider

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ, Αμερικανικές εκλογές
SHARE: