Βίντεο: Πλήγμα για τη NASA. Εξερράγη 6” μετά την απογείωση μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος της

default image

Ένας μη επανδρωμένος διαστημικός πύραυλος, ο οποίος μετέφερε τρόφιμα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, εξερράγη 6 δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του (Vid)

Ένας μη επανδρωμένος διαστημικός πύραυλος της Εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυτικής και Διαστήματος, το οποίο επρόκειτο να μεταφέρει προμήθειες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, εξερράγη κατά την απογείωσή του στις εγκαταστάσεις της NASA στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Η NASA ανάρτησε ανακοίνωση στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Twitter σύμφωνα με την οποία “σημειώθηκε ένα ατύχημα 6 δευτερόλεπτα μετά την απογείωση”.

Σε πλάνα που δημοσιεύτηκαν φαίνεται το σκάφος να ανασηκώνεται και ελάχιστα μόλις δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του να σημειώνεται έκρηξη στους κινητήρες του, με αποτέλεσμα ο πύραυλος να πέσει κατακόρυφα πίσω από την εξέδρα εκτόξευσης και να σημειωθεί μία ακόμα μεγαλύτερη έκρηξη.

Η απογείωση του σκάφους, για τη διαχείριση του οποίου ήταν υπεύθυνη η ιδιωτική εταιρεία Orbital Sciences, απογειώθηκε όπως ήταν προγραμματισμένο στις 18:22 τοπική ώρα (00:22 ώρα Ελλάδος). Λίγα λεπτά μετά το ατύχημα, ο υπεύθυνος της αποστολής έδωσε εντολή για “απομόνωση των εγκαταστάσεων και συλλογή όλων των δεδομένων”.

Το μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος Cygnus, το οποίο βρισκόταν στην κορυφή του πυραύλου, επρόκειτο να μεταφέρει τουλάχιστον 2,2 τόνους τροφίμων, υλικά που προορίζονται για πειράματα και εξοπλισμό για τον διαστημικό σταθμό.

Σε ανακοίνωσή της η NASA αναφέρει ότι ο πύραυλος “εκτοξεύτηκε με σκοπό να ξεκινήσει την αποστολή ανεφοδιασμού στον Δ.Δ.Σ. ωστόσο υπέστη κάποια καταστροφική ανωμαλία λίγο μετά την απογείωσή του στις 18:22”, σημειώνοντας ότι το προσωπικό της Orbital Sciences “δεν εντόπισε οποιεσδήποτε ανησυχητικές ενδείξεις” πριν από την εκτόξευση.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ, QZ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα