Βίντεο του συριακού στρατού από αναχαιτίσεις αμερικανικών πυραύλων

Βίντεο του συριακού στρατού από αναχαιτίσεις αμερικανικών πυραύλων

Εικόνες που έδωσαν στη δημοσιότητα οι συριακές αρχές για την απάντηση σε ένα απ' τα συντονισμένα πλήγματα

Βίντεο που μετέδωσαν οι συριακές αρχές δείχνει την αναχαίτιση ενός πυραύλου από τη συριακή αντιαεροπορική άμυνα. “Ο Θεός να σας ευλογεί, ο Θεός να σας ευλογεί”, ακούγεται ένας άνθρωπος να λέει λίγο μετά την αναχαίτιση του πυραύλου. «Αμερικανοί μπάσταρδοι», ακούγεται να λέει ο ίδιος άνθρωπος στο βίντεο.

Η αυθεντικότητα του βίντεο δεν είναι βέβαιη, ωστόσο μεταδόθηκε από το Russia Today.

Ο συριακός στρατός υποστηρίζει ότι κατέρριψε 20 πυραύλους στη διάρκεια της επιχείρησης των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας. Όταν ρωτήθηκε για τους πυραύλους κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος του Πεντάγωνου δήλωσε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει τις αναφορές αυτές . Ο ανταποκριτής του Sputnik ανέφερε ότι οι πύραυλοι δεν έπληξαν το προεδρικό μέγαρο ούτε κυβερνητικά κτίρια στη Δαμασκό.

Μετά την επίθεση, ο πρεσβευτής της Συρίας στην Κίνα ευχαρίστησε τη Ρωσία που «στέκεται δίπλα μας», λέγοντας ότι οι προσπάθειες της Ρωσίας συνέβαλαν στην αποτροπή μιας μεγάλης κλίμακας επίθεσης. “Εχθροί πραγματοποίησαν πλήγματα εναντίον του στρατού μας, αλλά θα υπομείνουμε, θα πάω τώρα να εργαστώ, η ζωή συνεχίζεται”, δήλωσε στο Σπούτνικ κάτοικος της επαρχίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα