Βηρυτός: Η ζωή μετά την καταστροφή – Τοκετός την ώρα της έκρηξης

Βηρυτός: Η ζωή μετά την καταστροφή – Τοκετός την ώρα της έκρηξης

Την ώρα της φονικής έκρηξης στη Βηρυτό, ο Έντμοντ βιντεοσκοπούσε τη σύζυγό του λίγο πριν γεννήσει. Έπειτα το χάος. Κι αμέσως μετά, μια νέα ζωή.

Η Εμμανουέλ ετοιμαζόταν να γεννήσει. στο νοσοκομείο St George της Βηρυτού. Ο Έντμοντ προετοιμαζόταν ψυχολογικά να υποδεχτεί την έλευση του γιου του στη ζωή, αδυνατώντας να κρύψει τη χαρά του που θα γινόταν μπαμπάς και βιντεοσκοπώντας τις ευτυχισμένες τους στιγμές. Και κάπου εκεί, το χάος.

Η κάμερα έχει συλλάβει τη στιγμή της έκρηξης, την ώρα που οι νοσοκόμες είχαν μεταφέρει τη σύζυγό του στο σημείο που θα γεννούσε. Οι εικόνες από τον εκκωφαντικό θόρυβο και τα θρυμματισμένα τζάμια μέσα στο δωμάτιο σοκάρουν. Η αντίθεση της ζωής που ερχόταν και του θανάτου που σκορπίστηκε λίγο έξω από το μαιευτήριο προκαλεί ανατριχίλα. Ο Έντμοντ δεν πρόλαβε να σκεφτεί αν η σύζυγός του και το μωρό του κινδύνευσαν. “Έτρεξα να τη βγάλω έξω. Το σώμα της ήταν καλυμμένο με γυαλιά. Έπειτα έβγαλα και τις νοσοκόμες”.

Μιάμιση ώρα μετά, η Εμμανουέλ έφερε στη ζωή ένα υγιέστατο αγοράκι, τον Τζορτζ. Κι αυτή είναι η απόδειξη της ζωής που συνεχίζεται, της νέας και κάθε νέας ζωής που διαδέχεται κάθε καταστροφή.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version