Βιτόριο Γκρίλι: Νέος υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας

default image

Αναβάθμιση για τον υφυπουργό Οικονομίας της Ιταλίας. Θα αναλάβει καθήκοντα υπουργού. Θα ορκιστεί ενώπιον του προέδρου της δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο

Ο Βιτόριο Γκρίλι ”προάγεται” από την θέση του υφυπουργού σε αυτή του υπουργού Οικονομικών της Ιταλίας.

Την είδηση ανακοίνωσε η προεδρία της κυβέρνησης της Ρώμης, προσθέτοντας ότι ο Γκρίλι πρόκειται να ορκιστεί ενώπιον του προέδρου της δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών, 55 ετών, είναι οικονομολόγος και έχει χρηματίσει επί σειρά ετών γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών.

Από τις 29 Νοεμβρίου του 2011 και μέχρι σήμερα, την θέση του υπουργού οικονομικών κατείχε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι λόγω της ιδιαίτερα κρίσιμης συγκυρίας που διέρχεται η χώρα.

Ο Μόντι αποφάσισε να δημιουργήσει παράλληλα μια επιτροπή για τον συντονισμό της οικονομικής και χρηματοοικονομικής πολιτικής, η οποία θα τελεί υπό την προεδρία του.

Οι δηλώσεις Μόντι

Το πρωί της Τετάρτης ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας, Ινιάτσιο Βίσκο, αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της χώρας, τόνισε ότι ”η Ιταλία βρίσκεται ακόμη σε φάση ύφεσης και το ΑΕΠ της φέτος πρόκειται να συρρικνωθεί σχεδόν κατά 2%”.

”Η χώρα μας βρίσκεται σε μια σκληρή, εμπόλεμη πορεία. Για το λόγο αυτό, εύχομαι όλοι οι κοινωνικοί εταίροι να επιδείξουν το αναγκαίο πνεύμα συνεργασίας”, είπε ο Μάριο Μόντι, μιλώντας ενώπιον κορυφαίων στελεχών της Ένωσης Ιταλικών Τραπεζών.

Σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό ”ο προκάτοχός του, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στη σύνοδο της Ομάδας των Είκοσι (G20) των Καννών είχε υποστεί εντονότατες πιέσεις, που προσέγγιζαν την ταπείνωση”.

”Η αντιμετώπιση της Ιταλίας από την διεθνή κοινή γνώμη άλλαξε πιο γρήγορα απ’ ό,τι περιμέναμε και εμείς οι ίδιοι”, υποστήριξε ο Μόντι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα