Βόρεια Κορέα: Φόβοι για έξαρση της πείνας λόγω μείωσης της αγροτικής παραγωγής

default image

Μείωση της αγροτικής παραγωγής και της παραγωγής σιτηρών στη Βόρεια Κορέα εξαιτίας της έλλειψης βροχοπτώσεων, ενώ αναμένεται επιδείνωση της διατροφικής κρίσης

Η αγροτική παραγωγή και η παραγωγή σιτηρών μειώθηκε στη Βόρεια Κορέα, για πρώτη φορά από το 2010 σημειώνει η αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ (FAO), προειδοποιώντας ότι αναμένει επιδείνωση της κατάστασης και έξαρση της πείνας, καθώς η χώρα υποφέρει από την έλλειψη βροχοπτώσεων.

Το 2015, η Βόρεια Κορέα παρήγαγε 5,4 εκατ τόνους δημητριακών, σόγιας, αλλά και πατάτας έναντι παραγωγής 5,9 εκατ τόνων το 2014, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ, που επισημαίνει ότι η χώρα αντιμετωπίζει μείωση της παραγωγής σιτηρών κατά 394.000 τόνους, που αποτελεί τη μεγαλύτερη έλλειψη από την περίοδο 2011/2012.

“Η κατάσταση διατροφικής ασφάλειας στη χώρα, αναμένεται να επιδεινωθεί, ενώ ήδη πολλά νοικοκυριά εκτιμάται ότι έχουν μειωμένη πρόσβαση και κατανάλωση στα απαραίτητα στοιχεία μιας μέσης ημερήσιας διατροφής,” δηλώνει ο FAO.

Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη από τις συνθήκες έλλειψης βροχοπτώσεων στη Βόρεια Κορέα, που συντελούν στη μείωση της αγροτικής παραγωγής και της παραγωγής σιτηρών. Η έλλειψη των βροχοπτώσεων χαρακτηρίζεται από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ως η χειρότερη των τελευταίων εκατό χρόνων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα