Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν διόρισε την πρώτη γυναίκα ΥΠΕΞ – Ειδικεύεται στα πυρηνικά

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν διόρισε την πρώτη γυναίκα ΥΠΕΞ – Ειδικεύεται στα πυρηνικά
Η Τσόε Σον Χούι νέα ΥΠΕΞ της Β. Κορέας Luong Thai Linh/Pool Photo via AP

Η Τσόε Σον Χούι είναι η πρώτη γυναίκα Υπουργός Εξωτερικών της Β. Κορέας. Γιατί η εμπειρία της στα πυρηνικά προκαλεί ανησυχία.

Την πρώτη γυναίκα Υπουργό Εξωτερικών της Β. Κορέας όρισε ο Κιμ Γιονγκ, με το “βαρύ” βιογραφικό της ωστόσο στα πυρηνικά να προκαλεί την ανησυχία της Δύσης.

Η Τσόε Σον Χούι είναι κορυφαία διαπραγματεύτρια στα πυρηνικά και διορίστηκε ΥΠΕΞ κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος της Κορέας, που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διήμερο υπό την επίβλεψη του Βορειοκορεάτη ηγέτη.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ πως η Πιονγκγιάνγκ ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει πυρηνική δοκιμή, εντείνοντας έτσι τον προβληματισμό της Δύσης.

Μάλιστα, την περασμένη Τρίτη, ο Ειδικός Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για την Πολιτική της Βόρειας Κορέας, Σουνγκ Κιμ ανέφερε πως ότι η Ουάσιγκτον πιστεύει ότι η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει νέα πυρηνική δοκιμή, έβδομη συνολικά, με τελευταία εκείνη του 2017.

Στην Ολομέλεια που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, ο Κιμ Γιονγκ Ουν παρουσίασε τους στόχους για την ενίσχυση της στρατιωτικής ισχύος της χώρας και της έρευνας στον τομέα της Άμυνας, με στόχο την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Βορείου Κορέας, όπως μετέδωσε το KCNA χωρίς να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Υπενθυμίζεται πως, Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών Ουέντι Σέρμαν, κατά την επίσκεψή της στη Σεούλ, δήλωσε πως “θα υπάρξει σθεναρή και σαφής αντίδραση από τις ΗΠΑ, τη Νότια Κορέα και τη διεθνή κοινότητα σε περίπτωση που η Βόρεια Κορέα προχωρήσει σε νέα δοκιμή πυρηνικού όπλου”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα