Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ταξίδευε στη Δύση με πλαστό διαβατήριο Βραζιλίας

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ταξίδευε στη Δύση με πλαστό διαβατήριο Βραζιλίας
North Korean leader Kim Jong Un waves at parade participants at the Kim Il Sung Square on Tuesday, May 10, 2016, in Pyongyang, North Korea. Hundreds of thousands of North Koreans celebrated the country's newly completed ruling-party congress with a massive civilian parade featuring floats bearing patriotic slogans and marchers with flags and pompoms. (AP Photo/Wong Maye-E) ap

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν και ο πατέρας του χρησιμοποιούσαν πλαστά διαβατήρια. Τα ήθελαν για ταξίδια αναψυχής ή για εναλλακτικό τρόπο διαφυγής σε περίπτωση που χρειαζόταν;

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν, καθώς και ο πατέρας του Κιμ Γιονγκ Ιλ, χρησιμοποιούσαν πλαστά βραζιλιάνικα διαβατήρια προκειμένου να ταξιδεύουν κρυφά στη Δύση τη δεκαετία του 1990.

Τη συγκλονιστική αποκάλυψη έκαναν στο Reuters πέντε ανώτατοι δυτικοί αξιωματούχοι που ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

Το γεγονός ότι η οικογένεια που κυβερνά τη Βόρεια Κορέα εδώ και δεκαετίες ταξίδευε στο εξωτερικό κάνοντας χρήση πλαστών διαβατηρίων και επίσημων εγγράφων που αποκτήθηκαν παράνομα, ήταν γνωστό εδώ και χρόνια στις ξένες κυβερνήσεις. Είναι όμως η πρώτη φορά που έρχονται στο φως της δημοσιότητας δύο από τα πλαστά διαβατήρια που χρησιμοποιούσαν.

Μέσω αυτών των πλαστών διαβατηρίων, ο Κιμ Γιονγκ Ιλ και ο Κιμ Γιονγκ Ουν επιχειρούσαν να αποσπάσουν βίζες από τις ξένες πρεσβείες για να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Η πράξη τους αυτή αποδεικνύει τόσο την επιθυμία τους να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, όσο και την προσπάθειά τους να έχουν ανοιχτό έναν εναλλακτικό τρόπο διαφυγής από τη χώρα στην περίπτωση που αυτό χρειαζόταν, όπως δήλωσε στο Reuters ο ένας από τους πέντε πρώην αξιωματούχους.

Η πρεσβεία της Βόρειας Κορέας στη Βραζιλία αρνήθηκε να προβεί σε κάποιο σχόλιο, ενώ οι αρχές της Βραζιλίας ανακοίνωσαν ότι θα προβούν σε έρευνες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, οι δύο ισχυροί άνδρες της Βόρειας Κορέας φέρονται να επιχείρησαν με τα πλαστά αυτά διαβατήρια και ψευδή ονόματα να επιχείρησαν να εκδώσουν βίζες σε τουλάχιστον δύο ξένες πρεσβείες, ενώ ασαφές παραμένει ακόμη το αν τα κατάφεραν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα