Βόρεια Κορέα: Οι φωτογραφίες που ο Κιμ δεν θέλει να δεις

default image

Η Βόρεια Κορέα είναι μια εξαιρετικά μυστικοπαθής κοινωνία. Ένας ταξιδιώτης κατάφερε να τραβήξει φωτογραφίες στα γρήγορα και αποκαλύπτει σκηνές από την καθημερινότητα της Πιονγιάνγκ (Pics)

Η ζωή υπό το “άγρυπνο βλέμμα” του Κιμ.

Ο επαγγελματίας φωτογράφος και μέλος της κοινότητας του Boredpanda, Michal Huniewicz, επισκέφθηκε τη Βόρεια Κορέα και τράβηξε καρέ με τον φακό του στα πλαίσια του ταξιδιού του. Άλλες φωτογραφίες επιτρέπονταν, άλλες βγήκαν στα κρυφά την ώρα που οι συνοδοί και οι άνδρες ασφαλείας δεν κοιτούσαν. Ο Huniewicz κοινοποίησε στη συνέχεια τις φωτογραφίες του στον λογαριασμό του στο Boredpanda, όταν επέστρεψε στο Λονδίνο.

Όπως γράφει ο ίδιος, ο συνοδός του γκρουπ στο οποίο εντάχθηκε για να μπει και να μείνει στη χώρα, τον προειδοποίησε πως είχε τραβήξει πολλές φωτογραφίες και πως υπήρχε περίπτωση να προσαχθεί για να γίνει διαγραφή των καρέ. Παρόλα αυτά, κατάφερε να τις βγάλει εκτός Βορείου Κορέας. Στο προφίλ του στο Facebook γράφει πως είχε μαζί του πολλές memory cards στις οποίες “μοίρασε” το υλικό.

Για έναν ταξιδιώτη, τα πράγματα είναι επίσης πολύ συγκεκριμένα και εντός προγράμματος. Τα λάπτοπ ερευνώνται εξονυχιστικά, απαγορεύονται οι ταινίες σαν το The Interview που σατιρίζει τον Κιμ Γιονγκ Ουν, το πορνογραφικό υλικό, αλλά και οι τουριστικοί οδηγοί, μιας και πηγαίνεις παντού με τον συνοδό του γκρουπ σου. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως ο επίσημος πληθυσμός της Πιονγιάνγκ δεν αποκαλύπτεται από τη διοίκηση. Το 2003, είχε αναφερθεί ως 3,8 εκατ. από την Ένωση Κορεατών στην Ιαπωνία.

Όπως θα δείτε παρακάτω, οι έλεγχοι είναι εξονυχιστικοί και συνεχείς, ενώ οι βορειοκορεάτες είναι υποχρεωμένοι να δείχνουν την αγάπη τους προς το καθεστώς του Κιμ. Τα καρέ έχουν τραβηχτεί με Nikon D300.

Κύριο μέσο μετακίνησης, το ποδήλατο:

Τεράστια κυβερνητικά κτίρια, αγάλματα που επιτρέπεται να τα φωτογραφήσεις μόνο ολόκληρα για να αποτυπώνεται το μεγαλείο τους, και αρχιτεκτονική που παραπέμπει στο πρώην ανατολικό μπλοκ:

 

Φωτογραφίες: Michal Huniewicz όπως δημοσιεύθηκαν στο boredpanda.com

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα