Βουλγαρία: Η αλλαγή κυβέρνησης φέρνει και αλλαγή στάσης στις σχέσεις με τη Βόρεια Μακεδονία

Βουλγαρία: Η αλλαγή κυβέρνησης φέρνει και αλλαγή στάσης στις σχέσεις με τη Βόρεια Μακεδονία
Κίριλ Πέτκοφ AP Photo/Valentina Petrova

Η κυβέρνηση Πέτκοφ έχει τελείως διαφορετική θεώρηση για τις σχέσεις της Βουλγαρίας με τη Βόρεια Μακεδονία.

Η νέα βουλγαρική κυβέρνηση θα προτείνει μια «πολύ γρήγορη» νέα διαδικασία που θα βοηθήσει τη Σόφια να άρει το βέτο της και να ξεκλειδώσει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της γειτονικής Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ, δήλωσε στους Financial Times ο νέος πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Κίριλ Πέτκοφ. Την ανακοίνωση χαιρέτησαν τα Σκόπια όπως αναφέρει το Euractiv.

«Θα προτείνουμε μια νέα διαδικασία πολύ γρήγορη, με περιορισμένο χρονικό πλαίσιο, μόλις έξι μήνες», είπε ο Πέτκοφ σύμφωνα με τους FT

Σε μια ένδειξη ύφεσης μεταξύ των δύο γειτόνων των Βαλκανίων, ο ασκών καθήκοντα πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ είχε ήδη μιλήσει με τον Πέτκοφ και οι δυο τους είχαν βρει κοινό έδαφος.

«Συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την εξεύρεση μιας αποδεκτής λύσης για την απεμπλοκή της διαδικασίας για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ και για μια νέα θετική ώθηση για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μας», έγραψε ο Ζάεφ στο Facebook.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα