Βουλγαρία: Παραιτήθηκε η υπουργός Δικαιοσύνης – Εμπλέκεται σε σκάνδαλο με ακίνητα

Βουλγαρία: Παραιτήθηκε η υπουργός Δικαιοσύνης – Εμπλέκεται σε σκάνδαλο με ακίνητα
Η υπουργός Δικαιοσύνης της Βουλγαρίας Τσέτσκα Τσάτσεβα στη Σόφια AP

Η υπουργός μαζί με τρεις ακόμα πολιτικούς του κυβερνώντος κόμματος φέρονται να αγόρασαν πολυτελή διαμερίσματα σε τιμές χαμηλότερες αυτών της αγοράς.

Η υπουργός Δικαιοσύνης της Βουλγαρίας Τσέτσκα Τσάτσεβα παραιτήθηκε έπειτα από πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης ότι η ίδια και τρεις άλλοι πολιτικοί του κυβερνώντος κεντροδεξιού κόμματος GERB αγόρασαν πολυτελή διαμερίσματα σε τιμές κατώτερες των αγοραίων, ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης.

Η Τσάτσεβα έχει αρνηθεί πως διέπραξε οποιοδήποτε αδίκημα και έχει ζητήσει από την Επιτροπή Κατά της Διαφθοράς να ερευνήσει τους όρους με τους οποίους απέκτησε πέρυσι ένα μεγάλο διαμέρισμα σε πολυτελή συνοικία της Σόφιας.

Ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ έκανε δεκτή την παραίτησή της αφού συναντήθηκε μαζί της το πρωί, αναφέρεται στη δήλωση του γραφείου Τύπου.

Η Επιτροπή Κατά της Διαφθοράς άρχισε την Παρασκευή, έρευνα για τις ιδιοκτησίες, οι οποίες αγοράσθηκαν πέρυσι από τον ίδιο εργολάβο ακινήτων.

Ένας από τους τέσσερις πολιτικούς, ο Τσβετάν Τσβετάνοφ, αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας του GERB, έχει επίσης αρνηθεί ότι διέπραξε οποιοδήποτε αδίκημα. Ωστόσο η υφυπουργός Αθλητισμού Βάνια Κόλεβα παραιτήθηκε το Σάββατο εξαιτίας των αγορών αυτών.

Η υπόθεση ήρθε στο φως νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αφού το βουλγαρικό τμήμα του ραδιοσταθμού Radio Free Europe/Radio Liberty και η μη κυβερνητική οργάνωση Ταμείο Κατά της Διαφθοράς (Anti-Corruption Fund) δημοσιοποίησαν την έρευνά τους για τις συμφωνίες ακινήτων. Η έρευνα αυτή αναδημοσιεύθηκε από άλλα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version