Βραζιλία: Κινηματογραφική ληστεία αλά Casa de Papel

Βραζιλία: Κινηματογραφική ληστεία αλά Casa de Papel
Στρατιωτικοί αστυνομικοί μεταφέρουν μια τσάντα γεμάτη χρήματα που έμεινε από τους ένοπλους ληστές, στο Criciuma, Βραζιλία, 1 Δεκεμβρίου 2020. AP

Οπλιμός, εκρηκτικά, ελεύθεροι σκοπευτές και δρόμοι γεμάτα κλεμμένα από την τράπεζα χρήματα είναι μερικά από τα στοιχεία που κάνουν αυτή την ληστεία στη Βραζιλία να θυμίζει Casa de Papel.

Περίπου 30 άνδρες, με βαρύ οπλισμό και εκρηκτικά ήταν η συμμορία που διέπραξε ίσως την μεγαλύτερη ληστεία τράπεζας στην ιστορία της Βραζιλίας, στο αεροδρόμιο της πόλης Criciúma στα νότια της χώρας, προκαλώντας αναβρασμό και φόβο σε ολόκληρη την πόλη των 200.000 ανθρώπων.

Πλάνα που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν άνδρες με όπλα να περιφέρονται σαν να μην τρέχει τίποτα στους δρόμους.

Στις 03:00 την νύχτα, ο δήμαρχος Criciúma, Clésio Salvaro δημοσίευσε ένα βίντεο tweet λέγοντας ότι «μια μεγάλη επίθεση» έλαβε χώρα και κάλεσε τους ανθρώπους να μείνουν στο σπίτι τους.

Ένας φρουρός ασφαλείας και ένας στρατιωτικός αστυνομικός τραυματίστηκαν, ενώ η τράπεζα δεν έχει ακόμη σχολιάσει πόσα χρήματα είναι τα κλοπιμαία, σύμφωνα με το BBC.

Σε άλλα μέρη της πόλης, τουλάχιστον έξι άτομα χρησιμοποιήθηκαν ως «ανθρώπινες ασπίδες» από τους ένοπλους, οι οποίοι τους ανάγκασαν να καθίσουν σε μια διάβαση πεζών για να μπλοκάρουν το δρόμο.

Άλλοι βέβαια υπήρξαν πιο τυχεροί, αφού βρέθηκαν μπροστά σε δρόμους γεμάτους λεφτά που έπεσαν από τους ληστές, μέσα στην βιασύνη της διαφυγής τους.

Οι κάτοικοι δημοσίευσαν εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ελεύθερους σκοπευτές στις στέγες.

Ο δήμαρχος Salvaro είπε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι οι ληστές είχαν αποδράσει με μια συνοδεία αυτοκινήτων, γεγονός που επιβεβαιώνεται από βίντεο που διέρρευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές ότι κάποιος από τους δράστες συνελήφθη. Όπως έγινε γνωστό από έκθεση των Αρχών, οι ληστές εκτός από τα 750 κιλά χρυσό, απέσπασαν επίσης και πολύτιμα μέταλλα. Κανείς δεν τραυματίστηκε κατά το περιστατικό.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα