Βραζιλία: Ο μοναδικός επιζών από τη σφαγή του ’95

Βραζιλία: Ο μοναδικός επιζών από τη σφαγή του ’95

Ένας 50χρονος που ζει μόνος του στον Αμαζόνιο είναι ο τελευταίος επιζών μιας σπάνιας φυλής, τα μέλη της οποίας σφαγιάστηκαν το 1995 από αγρότες. Δεν έχει μιλήσει με άνθρωπο εδώ και 22 χρόνια.

Η ιστορία του τελευταίου επιζώντα μιας Βραζιλιάνικης φυλής είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο αφού ο εν λόγω 50χρονος έχει χαρακτηριστεί “ο μοναχικότερος άνθρωπος του κόσμου” και ζει μόνος του τα τελευταία 22 χρόνια μετά την δολοφονία των υπόλοιπων μελών της φυλής του.

Ένα εξαιρετικά σπάνιο βίντεο βγήκε στη δημοσιότητα από τη βραζιλιάνικη κυβέρνηση και δείχνει από απόσταση τον γεροδεμένο 50χρονο να κόβει με τσεκούρι τα κλαδιά ενός δέντρου.

Η ζωή του έχει αποτελέσει και παλαιότερα το κέντρο προσοχής: Παρακολουθείται από το 1996 καθώς η περιοχή που διαμένει είναι περικυκλωμένη από ιδιωτικές κατοικίες και φάρμες με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή του.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε ώστε να αποδειχθεί ότι υπάρχουν ακόμα επιζώντες από τη φυλή και να συνεχίσει να έχει ισχύ ο νόμος που τον προστατεύει από την επαφή με άλλους ανθρώπους και την διακοπή περαιτέρω εργασιών στην ευρύτερη περιοχή.

Λίγα στοιχεία είναι γνωστά για τον απομονωμένο από το κοινωνικό σύνολο άνδρα, αφού κανείς δεν έχει επικοινωνήσει τα τελευταία 22 χρόνια μαζί του. Η φυλή του σφαγιάστηκε το 1995 από αγρότες και ο ίδιος είναι ο μόνος που επέζησε της επίθεσης.

Οι αποκλειστικές εικόνες του τελευταίου επιζώντα:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα