Βραζιλία: Θετικός στον κορονοϊό ο αντιπρόεδρος Χαμίλτον Μοουράου

Βραζιλία: Θετικός στον κορονοϊό ο αντιπρόεδρος Χαμίλτον Μοουράου
O αντιπρόεδρος της Βραζιλίας Χαμίλτον Μοουράου AP

"Θα παραμείνει σε απομόνωση στην επίσημη κατοικία του, στο (ανάκτορο) Ζαμπούρου" ανέφεραν οι υπηρεσίες του Βραζιλιάνου αντιπροέδρου.

Ο αντιπρόεδρος της Βραζιλίας, ο στρατηγός ε.α. Χαμίλτον Μοουράου, 67 ετών, διαγνώστηκε ότι έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό, ανακοίνωσαν χθες Κυριακή οι υπηρεσίες του, χωρίς να δώσουν λεπτομέρειες για την κατάστασή του.

Το «θετικό αποτέλεσμα» του τεστ στο οποίο υποβλήθηκε ο αντιπρόεδρος «επιβεβαιώθηκε» χθες το απόγευμα. «Θα παραμείνει σε απομόνωση στην επίσημη κατοικία του, στο (ανάκτορο) Ζαμπούρου», ανέφεραν σε δελτίο Τύπου που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του.

Λόγω της ηλικίας του, ο αντιπρόεδρος θεωρείται ότι αντιμετωπίζει υψηλό κίνδυνο να παρουσιάσει βαριά μορφή της ασθένειας που πλήττει σκληρά τη χώρα της Νότιας Αμερικής.

Από τον Νοέμβριο, στον λατινοαμερικάνικο γίγαντα καταγράφεται έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού. Ως χθες Κυριακή, το υπουργείο Υγείας της χώρας έκανε λόγο για 191.139 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 – τον απολογισμό αυτόν ξεπερνούν μόνον οι ΗΠΑ σε παγκόσμιο επίπεδο – επί συνόλου περίπου 7,5 εκατομμυρίων κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Ο βραζιλιάνος αντιπρόεδρος προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των μελών της κυβέρνησης της Βραζιλίας που προσβλήθηκαν από τον νέο κορονοϊό τους τελευταίους μήνες. Όλοι αποθεραπεύτηκαν, αφού παρουσίασαν ελαφριά συμπτώματα της νόσου που προκαλεί ο ιός.

Ο πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος υποβαθμίζει εξαρχής την υγειονομική κρίση κι εναντιώνεται στην επιβολή περιοριστικών μέτρων λόγω των συνεπειών τους για την οικονομία της Βραζιλίας, μολύνθηκε στις αρχές Ιουλίου, όπως και η πρώτη κυρία Μισέλ Μπολσονάρου.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα