Βρετανία: Αγωνία για πιθανούς ελεύθερους συνεργούς του Αμπέντι

Βρετανία: Αγωνία για πιθανούς ελεύθερους συνεργούς του Αμπέντι

Το επίπεδο της κατάστασης ασφάλειας παραμένει "κρίσιμο". Οκτώ ύποπτοι για την βομβιστική επίθεση στο στάδιο του Μάντσεστερ, παραμένουν υπό κράτηση

Το επίπεδο της κατάστασης ασφάλειας στην Βρετανία εξακολουθεί να παραμένει “κρίσιμο” με δυνάμεις του στρατού να έχουν αναλάβει τα μέτρα ασφάλειας γύρω από πιθανούς στόχους. Παράλληλα, ένοπλοι αστυνομικοί περιπολούν και στα τρένα που ταξιδεύουν εκτός των περιοχών του Λονδίνου.

Σύμφωνα με τον Guardian, οι αξιωματούχοι των βρετανικών υπηρεσιών ασφάλειας επανέφεραν την κοινή διαχείριση πληροφοριών ασφάλειας με Αμερικανούς συναδέλφους τους, μετά τις σχετικές διαβεβαιώσεις για την μη αποκάλυψη στοιχείων στον Τύπο, που έδωσε η αμερικανική πλευρά.

Η αστυνομία στην Βρετανία, προειδοποιεί για το ενδεχόμενο συνεργοί του Σαλμάν Αμπέντι να έχουν διαφύγει την σύλληψη, έχοντας στην διάθεσή τους, εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Στην διάρκεια των χθεσινών αστυνομικών επιχειρήσεων εντοπίστηκαν ύποπτα υλικά, παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή της βόμβας που προκάλεσε την αιματηρή έκρηξη στο στάδιο του Μάντσεστερ.

Οκτώ ύποπτοι υπό κράτηση

Υπενθυμίζεται ότι δέκα ύποπτοι συνελήφθησαν από τις βρετανικές αρχές σε σχέση με την βομβιστική επίθεση στο στάδιο του Μάντσεστερ.

Μία γυναίκα κι ένας άντρας που είχαν συλληφθεί ως ύποπτοι, αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες. Οκτώ από τους συλληφθέντες κρατούνται. Ένας από αυτούς πιστεύεται ότι είναι ο 23χρονος Ισμαήλ Αμπέντι, αδερφός του Σαλμάν Αμπέντι.

Φωτογραφία: AP Photo/Tim Ireland

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα