Βρετανία: Χτυπούσε την έγκυο σύντροφό του με σφυριά και την ανάγκαζε σε πρωτοφανείς πράξεις

Αστυνομία στην Ουαλία
Αστυνομία στην Ουαλία AP

Ο δικαστής χαρακτήρισε την υπόθεση ως "μία από τις χειρότερες υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας", που είχε συναντήσει. Για αμέλεια της αστυνομίας κάνουν λόγο νεότερες αναφορές για το περιστατικό, καθώς γείτονες φαίνεται να είχαν ενημερώσει τις αρχές.

Το 2013, ο 33χρονος τότε, Κρεγκ Τόμας, φυλακίστηκε επειδή υπέβαλε την σύντροφό του, την οποία είχε κλειδώσει σε διαμέρισμα στο Κάρντιφ, σε πολλαπλά βασανιστήρια.

Ο Τόμας ανάγκαζε την 35χρονη και έγκυο Σαρλότ Ρουκς, να κοιμάται γυμνή και όρθια, την χτυπούσε με σφυριά και την ανάγκαζε να τρώει φωτογραφίες αγαπημένων της ανθρώπων που είχαν πεθάνει.

Ο δικαστής που καταδίκασε τον Τόμας, χαρακτήρισε την υπόθεση ως "μία από τις χειρότερες υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας", που είχε συναντήσει.

Πέντε χρόνια μετά την καταδίκη του Τόμας, μία έκθεση της Ανεξάρτητης Επιτροπής Παραπόνων της Αστυνομίας, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με αυτήν, η αστυνομία θα μπορούσε να είχε αποτρέψει τον βασανισμό της Ρουκς, αφού:

Επισκέφτηκε το διαμέρισμα πολλές φορές, μετά από καταγγελίες γειτόνων.

Δεν αντιλήφθηκε την έκταση της φρίκης που βίωνε το θύμα.

Δεν συνέλαβαν τον βασανιστή, παρά μόνο όταν κατάφερε μόνη της να δραπετεύσει και να τον καταγγείλλει.

Δεν πραγματοποίησαν σε βάθος εσωτερική έρευνα, ώστε να αποδοθούν ευθύνες.

Βρετανία: Χτυπούσε την έγκυο σύντροφό του με σφυριά και την ανάγκαζε σε πρωτοφανείς πράξεις
© MEDIA WALES

"Ούτε ένας δεν απολύθηκε εξαιτίας αυτού που μου συνέβη. Αυτό με αηδιάζει. αν είμαι μία από τις χειρότερες υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας που έχουν δει, τι είδους μήνυμα στέλνει το γεγονός ότι δεν με βοήθησαν;", διερωτάται η Rooks.

Πηγή: 

Daily Mail

ADVERTISING

SHARE: