Βρετανία: Έτοιμος να παραιτηθεί ο ηγέτης των Εργατικών, αν αποδειχθεί ότι παραβίασε το lockdown

Βρετανία: Έτοιμος να παραιτηθεί ο ηγέτης των Εργατικών, αν αποδειχθεί ότι παραβίασε το lockdown
Keir Starmer AP

Πρόθυμος να παραιτηθεί από την ηγεσία των Εργατικών, δηλώνει ο Κιρ Στάρμερ, υπό την προϋπόθεση να αποδειχθεί ότι πράγματι παραβίασε τους κανόνες του lockdown.

Ο ηγέτης των Εργατικών Κιρ Στάρμερ προτίθεται να παραιτηθεί αν διαπιστωθεί από την αστυνομία ότι παραβίασε τους κανόνες για την Covid-19 συμμετέχοντας πέρσι σε μια συγκέντρωση, μετέδωσε το κανάλι Sky News χωρίς να επικαλεστεί κάποια πηγή.

“Είμαι απολύτως ξεκάθαρος ότι δεν παραβιάστηκε κανένας νόμος. Τηρούνταν (οι νόμοι) πάντα” ανέφερε στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι απλώς έφαγε κάτι αργά το βράδυ, αφού τελείωσε τη δουλειά του.

“Όμως αν η αστυνομία αποφασίσει να μου κόψει πρόστιμο, φυσικά θα κάνω το σωστό και θα παραιτηθώ“, πρόσθεσε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης.

Η Άντζελα Ράινερ, η αντιπρόεδρος του κόμματος, ανέφερε επίσης σε μια ανακοίνωσή της ότι θα υποβάλει την παραίτησή της αν της κόψουν πρόστιμο για παραβίαση των μέτρων.

Την Παρασκευή η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα ερευνήσει τον Στάρμερ αφού έλαβε «σημαντικές νέες πληροφορίες» για την παραβίαση του lockdown.

Οι εικόνες που “έκαψαν” τον Στάρμερ

Ο Στάρμερ αντιμετώπισε επίσης αυξημένο έλεγχο μετά από εικόνες τον Απρίλιο του 2021 που τον εμφάνιζαν να πίνει ένα μπουκάλι μπύρα με συναδέλφους σε κλειστό χώρο κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στη βορειοανατολική Αγγλία.

Το τοπικό αστυνομικό τμήμα του Ντάραμ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι είχε αποφανθεί ότι δεν είχε διαπιστωθεί κάποια παράβαση, αλλά σήμερα ανέφερε ότι “μετά τη λήψη σημαντικών νέων πληροφοριών που συγκεντρώθηκαν τις τελευταίες ημέρες” ξεκίνησε έρευνα.

Ένας εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος δήλωσε ότι “είναι προφανώς πρόθυμοι να απαντήσουν σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις”.

“Παραμένουμε ξεκάθαροι ότι δεν παραβιάστηκε κανένας κανόνας, είπε ο εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα