Βρετανία: Γυναίκες – “κίσσες” κλέβουν από ηλικιωμένους ρολόγια πολυτελείας

Βρετανία: Γυναίκες – “κίσσες” κλέβουν από ηλικιωμένους ρολόγια πολυτελείας
shutterstock

Δύο γυναίκες φαίνεται να έχουν κλέψει τουλάχιστον 14 ηλικιωμένους άνδρες στη νότια Αγγλία - Η λεία τους είναι ρολόγια πολυτελείας.

Πολλαπλά παρόμοια περιστατικά αρπαγής ρολογιών, έχουν καταγραφεί στη Μεγάλη Βρετανία. Τα θύματα κλοπής κάνουν λόγο για δύο γυναίκες που αρπάζουν Rolex, από άνδρες κυρίως μεγάλης ηλικίας. Οι Αρχές θεωρούν πως κυκλοφορούν σε εύπορες περιοχές της νότιας Αγγλίας όπως στο Poole, στο Wimborne, στο Wareham, στο Ferndown, στο Highcliffe και στο Poundbury.

Τα θύματα είναι άνδρες κοντά στην ηλικία των 70 ετών. Οι αρχές προειδοποιούν τους πολίτες να βρίσκονται σε αφύπνιση, εάν κυκλοφορούν με ρολόγια ή κοσμήματα υψηλής αξίας, εξαιτίας σειράς καταγγελιών για τις οποίες στοχοποιούν δύο γυναίκες, οι οποίες πλησιάζουν ηλικιωμένους άνδρες.

“Είχαμε πολλά παρόμοια περιστατικά και υπενθυμίζουμε και πάλι να είσαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί εάν φοράτε ρολόγια ή κοσμήματα υψηλής αξίας και σας πλησιάζουν ύποπτες περιστάσεις”, δήλωσαν.

Οι γυναίκες παρουσιάζονται ως εργαζόμενες σε φιλανθρωπίες και τη στιγμή που τα θύματα υπογράφουν κάποια έγγραφα, τους αφαιρούν χωρίς να το αντιληφθούν, συνήθως, τα ρολόγια.

Ο Άλαν Μπρους, ο οποίος έχασε το χρυσό του Rolex, αξίας 14.000 λιρών, περιέγραψε το δίδυμο ως “πολύ εκπαιδευμένους επαγγελματίες”. Ο 63χρονος μηχανικός θαλάσσης περπατούσε στο κέντρο της πόλης Wimborne στις 15 Ιουλίου όταν τον πλησίασαν.

Άλλα περιστατικά κλοπής σημειώθηκαν στον χώρο στάθμευσης του γκολφ κλαμπ στο Ferndown και σε γκολφ κλαμπ στο Poole. Σε πολλές περιπτώσεις σπάνε τα ρολόγια από τους καρπούς των ηλικιωμένων, αφήνοντάς τους έκπληκτους και προκαλώντας του μώλωπες στα χέρια.

Ο Άλαν Μπρους, περιγράφοντας το περιστατικό είπε πως του συστήθηκαν ως μέλη φιλανθρωπίας για κωφούς, με τη μια μάλιστα να παριστάνει τη κωφή και του ζήτησαν να συνεισφέρει για τη δημιουργία ενός νέου κέντρου υποστήριξης κωφών, υπογράφοντας στο έντυπό τους.

“Υπέγραψα το έντυπο με το αριστερό μου χέρι, στο οποίο φορούσα το ρολόι, μια από αυτές με άρπαξε από τον καρπό και με αγκάλιασε. Αμέσως έβαλα το χέρι μου στην τσέπη, που είχα το πορτοφόλι μου και έφυγα. Όσο περπατούσα συνειδητοποίησα πως έλειπε το ρολόι και μέχρι να επιστρέψω στο σημείο, είχαν εξαφανιστεί”, ανέφερε ο ίδιος.

Η αστυνομία του Hampshire, όπως αναφέρει ο Guardian, περιέγραψαν τις δύο γυναίκες που κλέψανε το Rolex ενός 78χρονου άνδρα, τον Ιούλιο του 2020. Από τη περιγραφή, φαίνεται να έχουν ύψος, 1,80 και 1,60 με σκούρα μαλλιά και σκούρα απόχρωση δέρματος, με καταγωγή από Ισπανία ή Ανατολική Ευρώπη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα