Βρετανία: Η Ρωσία διεξάγει εκστρατεία παραπληροφόρησης για να δικαιολογήσει εισβολή στην Ουκρανία

Βρετανία: Η Ρωσία διεξάγει εκστρατεία παραπληροφόρησης για να δικαιολογήσει εισβολή στην Ουκρανία
Ρωσικά στρατεύματα AP Photo, file

Μέσω ανάρτησης στον λογαριασμό της στο Twitter, η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών άφησε αιχμές για τη στάση της Ρωσίας αναφορικά με το ζήτημα της εισβολής στην Ουκρανία, καλώντας την μάλιστα να σταματήσει την επιθετικότητα.

Η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία διεξάγει μια εκστρατεία παραπληροφόρησης για να αποσταθεροποιήσει και να δικαιολογήσει την εισβολή στην Ουκρανία.

“Η Ρωσία θα πρέπει να σταματήσει την επιθετικότητα, να αποκλιμακώσει και να συμμετάσχει σε ουσιαστικές συνομιλίες”, έγραψε χαρακτηριστικά η υπουργός στο Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας καταγγέλλει το ΝΑΤΟ ότι αγνόησε τις προτάσεις που έκανε -για ακόμη μια φορά- με σκοπό την αποκλιμάκωση της κατάστασης στην Ουκρανία.

“Η Ρωσία επανειλημμένα πρότεινε στο ΝΑΤΟ μέτρα για την αποκλιμάκωση της κατάστασης, αλλά οι πρωτοβουλίες αυτές αγνοήθηκαν από την Βορειοατλαντική συμμαχία”, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας Αλεξάντρ Φόμιν μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών του Συμβουλίου Ρωσίας – ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Ο Φόμιν επισήμανε ότι η στάση αυτή της Βορειοατλαντικής συμμαχίας δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να προκύψουν συμβάντα και συγκρούσεις και υπονομεύει τις βάσεις της ασφάλειας.

Ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας, επισήμανε ότι οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ βρίσκονται σε κρίσιμα χαμηλό επίπεδο, αλλά τόνισε ότι «η ρωσική πλευρά προσβλέπει σε μια εποικοδομητική συζήτηση, ώστε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να ξεκινήσουμε την προετοιμασία των συμφωνιών για τις εγγυήσεις ασφαλείας για την Ρωσική Ομοσπονδία».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version