Βρετανία: Νέο σκάνδαλο για τους Τόρις – Βουλευτής συνελήφθη ως ύποπτος για βιασμό

Βρετανία: Νέο σκάνδαλο για τους Τόρις – Βουλευτής συνελήφθη ως ύποπτος για βιασμό
Ο Μπόρις Τζόνσον σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Ντάουνινγκ Στριτ 2022 Henry Nicholls/Pool Photo via AP

Βρετανός βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον συνελήφθη ως ύποπτος για βιασμό και άλλα σεξουαλικά αδικήματα, σύμφωνα με δημοσίευματα του βρετανικού Τύπου.

Ένας Βρετανός βουλευτής από το Συντηρητικό Κόμμα του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον συνελήφθη ως ύποπτος για βιασμό και άλλα σεξουαλικά αδικήματα, αναφέρουν δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανέφερε, σύμφωνα με την Telegraph ότι ένας άνδρας, ο οποίος είναι εν ενεργεία βουλευτής, συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ 2002 και 2009 στο Λονδίνο., ωστόσο η Μητροπολιτική Αστυνομία δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Ο βουλευτής κατηγορείται για βιασμό, άσεμνη επίθεση, σεξουαλική επίθεση, κατάχρηση θέσης εμπιστοσύνης και ανάρμοστη συμπεριφορά σε δημόσιο αξίωμα.

Η σύλληψη είναι αποτέλεσμα διετούς αστυνομικής έρευνας, μετά από αναφορά που έγινε για πρώτη φορά στη Σκότλαντ Γιαρντ τον Ιανουάριο του 2020.

Ένας εκπρόσωπος του γραφείου των Συντηρητικών που είναι αρμόδιο για την κομματική πειθαρχία στο Κοινοβούλιο δήλωσε ότι ο βουλευτής είπε ότι θα απέχει από τις κοινοβουλευτικές ιδιότητες όσο διενεργείται η έρευνα.

“Μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας δεν θα σχολιάσουμε περαιτέρω”, είπε ο εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα