Βρετανία: Παραιτήθηκε η Αλέγκρα Στράτον μετά τη διαρροή του ενοχοποιητικού βίντεο

Βρετανία: Παραιτήθηκε η Αλέγκρα Στράτον μετά τη διαρροή του ενοχοποιητικού βίντεο
Αλέγκρα Στράτον AP

Η πρώην εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον παραιτήθηκε μετά από βίντεο που διέρρευσε με την ίδια να αστειεύεται για τα μέτρα περιορισμού της Covid-19.

Η Αλέγρα Στράτον παραιτήθηκε από τη θέση της εκπροσώπου Τύπου της κυβέρνησης για την Συνεδρίαση για το κλίμα Cop26 μετά τη διάρρευση βίντεο που φαίνεται να αστειεύεται για πάρτι που παρευρέθηκε στην Ντάουινγκ Στρίτ εν μέσω lockdown.

Σε δήλωσή της σε δημοσιογράφους ανέφερε πως μετάνιωσε για τα αστεία που έκανε με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, μεταξύ των οποίων και ο Εντ Όλντφιλντ, ειδικός σύμβουλος του Βρετανού πρωθυπουργού.

“Οι Βρετανοί έχουν κάνει αμέτρητες θυσίες στη μάχη κατά του κορονοϊού. Τώρα φοβάμαι ότι τα σχόλια μου στο βίντεο που διέρρευσε από την 20η Δεκέμβρη θα υπονομεύσουν την προσπάθεια μας.

Έδειχνα να υποτιμώ τους κανόνες, τους κανόνες που οι άνθρωποι έκαναν τα πάντα για να υπακούσουν. Αυτή δεν ήταν ποτέ η πρόθεσή μου. Θα μετανιώνω για αυτά τα σχόλια για όσο ζω και ζητώ μια ειλικρινή συγγνώμη από όλους σας”.

“Κατανοώ τον θυμό και την οργή που νιώθουν οι άνθρωποι. Προς όλους εσάς που χάσατε αγαπημένους, υπομείνατε την αφόρητη μοναξιά και παλέψατε για τις επιχειρήσεις σας – Λύπαμαι και αυτό το απόγευμα υπέβαλα στον πρωθυπουργό την παραίτησή μου”.

“Το φανταστικό πάρτι ήταν μια επαγγελματική συνάντηση, δεν τηρούνταν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης” ακούγεται να λέει η Αλέγκρα Στράτον κάνοντας πρόβα τις απαντήσεις που θα έδινε σε συνέντευξη στις 22 Δεκεμβρίου του 2020.

Στη χώρα τότε απαγορεύονταν οι συναθροίσεις λόγω των περιοριστικών μέτρων που είχαν ληφθεί εξαιτίας της covid-19. Όμως το προσωπικό της Ντάουνινγκ Στριτ φέρεται να διοργάνωσε χριστουγεννιάτικη εκδήλωση και όχι μόνο δεν τήρησαν οι ίδιοι τα μέτρα που θέσπισαν αλλά γελούσαν και εις βάρος των πολιτών της Βρετανίας που επομίστηκαν τα βάρη του τότε lockdown.

Ο Όλντφινλτ τη ρωτά σχετικά με τις αναφορές για ένα πάρτι που πραγματοποιήθηκε στη Ντάουνινγκ Στριτ «την Παρασκευή το βράδυ». Η Στράτον του απαντά: «Πήγα σπίτι μου» και μετά κάνει μια παύση.

«Ο πρωθυπουργός θα ενέκρινε τη διοργάνωση ενός χριστουγεννιάτικου πάρτι;», συνεχίζει ο Όλντφιλντ, με τη Στράτον να τον ρωτά: «ποια είναι η απάντηση;».

Ένας άλλος σύμβουλος του Τζόνσον ακούγεται να λέει: «Δεν ήταν πάρτι, ήπιαμε κρασί και φάγαμε τυρί», κάνοντας τη Στράτον να γελάσει και να αναρωτηθεί «το κρασί και το τυρί επιτρέπονται;».

Η Ντάουνινγκ Στριτ απάντησε στο βίντεο τονίζοντας ότι «δεν πραγματοποιήθηκε χριστουγεννιάτικη γιορτή. Οι κανόνες για την covid-19 ακολουθούνται πάντα».

Πηγή που έχει μιλήσει στο BBC επιβεβαίωσε ωστόσο ότι όντως πραγματοποιήθηκε ένα πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ στις 18 Δεκεμβρίου 2020, παρουσία «αρκετών δεκάδων» ανθρώπων.

Πάρε μέρος στην έρευνα αναγνωστών του NEWS 24/7. Αφιέρωσε 3 λεπτά για να απαντήσεις γρήγορα και ανώνυμα! Ξεκίνα εδώ: Έρευνα News 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version