Βρετανία: Παραιτήθηκε κυβερνητικός σύμβουλος για θέματα σύγκρουσης συμφερόντων

Βρετανία: Παραιτήθηκε κυβερνητικός σύμβουλος για θέματα σύγκρουσης συμφερόντων
Μπόρις Τζόνσον AP Photo/Alberto Pezzali, Pool / AP IMAGES

Παρελθόν από την κυβέρνηση Τζόνσον αποτελεί ο Κρίστοφερ Γκάιντ αρμόδιος για θέματα σύγκρουσης συμφερόντων, στον απόηχο του Partygate.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, αρμόδιος για θέματα σύγκρουσης συμφερόντων, ο Κρίστοφερ Γκάιντ, ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του.

Τον περασμένο μήνα ο Γκάιντ δήλωσε ότι ο Τζόνσον όφειλε μια εξήγηση γιατί ο τελευταίος νόμιζε ότι δεν παραβίασε τον υπουργικό κώδικα δεοντολογίας μετά την επιβολή προστίμου επειδή παρευρέθηκε σε ένα πάρτι κατά τη διάρκεια του lockdown για την Covid-19.

Με λύπη μου, αισθάνομαι ότι είναι σωστό που παραιτούμαι από τη θέση του Ανεξάρτητου Συμβούλου για Θέματα Σύγκρουσης Συμφερόντων“, υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της κυβέρνησης.

Ο Γκάιντ, ο ρόλος του οποίου ήταν να συμβουλεύει τον Τζόνσον σχετικά με τον υπουργικό κώδικα δεοντολογίας, δεν ανέφερε λόγο παραίτησής του.

Διορίστηκε τον Απρίλιο του 2021, πέντε μήνες αφότου ο προηγούμενος κάτοχος του ρόλου παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποστήριξη του Τζόνσον σε έναν υπουργό που διαπιστώθηκε ότι είχε παραβιάσει τον κώδικα δεοντολογίας.

Ο Γκάιντ πέρυσι είχε ζητήσει ο ρόλος του να έχει “σημαντικά μεγαλύτερη εξουσία, ανεξαρτησία και επίδραση”, αλλά όταν η κυβέρνηση επικαιροποίησε τον υπουργικό κώδικα τον περασμένο μήνα είπαν ότι ενώ ο Γκάιντ μπορούσε τώρα να ξεκινήσει μια έρευνα, εξακολουθούσε να πρέπει να συμβουλεύεται τον πρωθυπουργό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα