Βρετανία: Συνελήφθη και δεύτερος ύποπτος για την επίθεση στο Λονδίνο

Βρετανία: Συνελήφθη και δεύτερος ύποπτος για την επίθεση στο Λονδίνο
Φωτογραφία αρχείου AP

Ο 21χρονος άνδρας συνελήφθη σε δυτικό προάστιο του Λονδίνου, ενώ οι βρετανικές αρχές υποβάθμισαν την απειλή τρομοκρατικής επίθεσης από "κρίσιμη" σε "σοβαρή"

Ένας δεύτερος άνδρας συνελήφθη σε σχέση με τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε την Παρασκευή σε συρμό του μετρό στο Λονδίνο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 30 άνθρωποι, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Ο άνδρας, που είναι 21 ετών, συνελήφθη στο δυτικό προάστιο Χάουνσλοου του Λονδίνου λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Μητροπολιτική Αστυνομία.

Κρατείται βάση του Τρομοκρατικού Νόμου της Βρετανίας και έχει μεταφερθεί σε αστυνομικό τμήμα του νότιου Λονδίνου, προστίθεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Νωρίτερα χθες, η βρετανική αστυνομία συνέλαβε έναν 18χρονο στο λιμάνι του Ντόβερ και πραγματοποίησε έφοδο σε ένα κτίριο στο Σάνμπερι, μια μικρή πόλη έξω από το Λονδίνο.

Το Χάουνσλοου απέχει περίπου τέσσερα μίλια από το Σάνμπερι όπου η αστυνομία έκανε έφοδο και ερεύνησε ένα κτίριο χθες σε σχέση με τη βομβιστική επίθεση.

Η αυτοσχέδια βόμβα άρχισε να καίγεται μέσα σε ένα βαγόνι του συρμού που ήταν γεμάτο κόσμο στον σταθμό Πάρσονς Γκριν του Λονδίνου. Προφανώς δεν εξερράγη πλήρως.

Υποβάθμιση της τρομοκρατικής απειλής

Οι βρετανικές αρχές υποβάθμισαν το επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατική επίθεση στη χώρα από “κρίσιμο” σε “σοβαρό” καθώς σημειώθηκε πρόοδος στις έρευνες για τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε την Παρασκευή στον σταθμό Πάρσονς Γκριν του Λονδίνου, ανακοίνωσε η υπουργός Εσωτερικών Άμπερ Ραντ.

“Μετά την επίθεση στο Πάρσονς Γκριν την Παρασκευή, η αστυνομία έχει κάνει καλή πρόοδο στη συνεχιζόμενη έρευνα” είπε η Ραντ, εξηγώντας ότι το Κέντρο Ανάλυσης Τρομοκρατίας αποφάσισε να υποβαθμίσει το επίπεδο της απειλής σε “σοβαρό”.

Την Παρασκευή, οι αρχές είχαν αυξήσει το επίπεδο της απειλής στο “κρίσιμο”, που σημαίνει ότι επίκειται μια επίθεση ενώ το “σοβαρό” σημαίνει ότι είναι “πολύ πιθανό” να σημειωθεί κάποια επίθεση.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: Victoria Jones/PA via AP)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα