Βρετανία: Τα ασθενοφόρα αδυνατούν να ανταποκριθούν σε περιπτώσεις έκτακτης γέννας

Βρετανία: Τα ασθενοφόρα αδυνατούν να ανταποκριθούν σε περιπτώσεις έκτακτης γέννας
Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στο Λονδίνο μεταφέρουν μια γυναίκα με ασθενοφόρο (φωτογραφία αρχείου) AP

Τα ασθενοφόρα του Λονδίνου προειδοποίησαν ότι "δεν είναι πλέον σε θέση" να διασφαλίσουν ότι θα ανταποκριθούν σε όσες γυναίκες επιλέξουν να γεννήσουν στο σπίτι τους.

Οι γυναίκες που σχεδιάζουν γεννήσεις στο σπίτι στην πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας δεν έχουν πλέον κάποια εγγύση εκ μέρους του δημοσίου συστήματος υγείας για την ανταπόκριση ασθενοφόρων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Αυτή η εξέλιξη έρχεται ως αποτέλεσμα των “τρεχουσών πιέσεων” λόγω της έξαρσης της Covid-19.

Σε ένα email που κυκλοφόρησε την παραμονή των Χριστουγέννων και έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Independent, η υπηρεσία ασθενοφόρων του Λονδίνου προειδοποίησε ότι “δεν είναι πλέον σε θέση” να διασφαλίσει ότι θα ανταποκριθεί σε εκείνες τις γυναίκες που επιλέγουν να γεννήσουν στο σπίτι τους ή σε ένα από τα τα τρία μαιευτικά κέντρα της πρωτεύουσας.

Στο εν λόγω email, αναφέρεται επίσης ότι είναι “κρίσιμο να κοινοποιούνται αυτές οι πληροφορίες σε έγκυες γυναίκες, ώστε να κάνουν τον προγραμματισμό και τις μελλοντικές επιλογές τους”.

Οι υπηρεσίες υγείας και τα νοσοκομεία σε όλη την βρετανική πρωτεύουσα βρίσκονται υπό αυξανόμενη πίεση καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού συνεχίζει να αυξάνεται.

Η μεγάλη ανησυχία ότι το Λονδίνο θα μπορούσε να μείνει χωρίς κλίνες ΜΕΘ, εντός λίγων εβδομάδων, κορυφώνεται, αφού η πόλη ανακηρύχθηκε το κορυφαίο hotspot κορονοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν ότι τα κρούσματα τριπλασιάστηκαν σε μόλις δύο εβδομάδες.

“Πολλοί υπάλληλοι στις μαιευτικές μονάδες αντιμετωπίζουν απαράμιλλες προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της μειωμένης στελέχωσης”, η οποία έχει περιορίσει τον αριθμό των μαιών που μπορούν να αναλάβουν γεννήσεις στο σπίτι στο Λονδίνο, σύμφωνα με την αντίστοιχη υπηρεσία.

Στην αρχή της πανδημίας, είχαν ανασταλεί πλήρως οι γεννήσεις στο σπίτι, θεωρώντας ότι ήταν ασφαλέστερο να παρευρεθεί η εγκυμονούσα στο νοσοκομείο.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα