Βρετανία: Τρανς νοσηλεύτρια λέει πως ασθενείς αρνούνται τη βοήθειά της λόγω της ταυτότητάς της – “Τι είσαι εσύ;”

Βρετανία: Τρανς νοσηλεύτρια λέει πως ασθενείς αρνούνται τη βοήθειά της λόγω της ταυτότητάς της – “Τι είσαι εσύ;”

Στο πλευρό τρανς νοσηλεύτριας η υπηρεσία ασθενοφόρων του Σάσεξ της Βρετανίας, μετά από αναφορές πως δέχθηκε λεκτική κακοποίηση από ασθενείς, με ορισμένους να αρνούνται ακόμη και τη φροντίδα της λόγω της ταυτότητάς της.

Αντιμέτωπη με απόρριψη και κακοποητική συμπεριφορά έρχεται συχνά η Steph Meech, μία από τις πρώτες τρανς νοσηλεύτριες του Ηνωμένου Βασιλείου και η οποία εργάζεται για την υπηρεσία ασθενοφόρων της Νοτιοανατολικής Ακτής (Secamb) της χώρας.

Από τότε που μίλησε ανοιχτά για την ταυτότητά της και έκανε coming out ως transgender η Steph έχει δεχθεί λεκτική ακόμα και σωματική κακοποίηση από ασθενείς στους οποίους σπεύδει προκειμένου να παράσχει πρώτες βοήθειες και όλα αυτά εξαιτίας της ταυτότητάς της.

Η Meech, η οποία εδρεύει στο Polegate του Ανατολικού Σάσεξ δήλωσε χαρακτηριστικά πως “υπήρξαν στιγμές που φρόντιζα ανθρώπους και εκείνοι με έφτυναν, απλά και μόνο για αυτό που είμαι! Όταν φτάνω στην πόρτα ενός ασθενή συνήθως με ρωτάνε “τι είσαι εσύ;”. Δεν είναι καθόλου ωραίο. Είμαι παραϊατρικό προσωπικό αρχικά και κυρίως είμαι εδώ για να βοηθήσω.

Η πλειονότητα των ανθρώπων στους οποίους πηγαίνουμε είναι τόσο ευχάριστοι και ευγνώμονες για τη βοήθεια που προσφέρει η υπηρεσία ασθενοφόρων. Είναι μόνο αυτή η μικρή μειοψηφία που το χαλάει. Όταν φεύγω από αυτά τα περιστατικά, πληγώνομαι πραγματικά βαθιά μέσα μου”.

Στο πλευρό της νοσηλεύτριας στέκεται από την αρχή η υπηρεσία ασθενοφόρων του Σάσεξ και με αφορμή τα σχόλια που έγιναν εναντίον της Meech δήλωσε “απογοητευμένη” και “αναστατωμένη”, ενώ τόνισε πως δεν θα ανεχθεί κακοποίηση σε καμία μορφή”, επαναλαμβάνονταςι ότι στηρίζει όλο το προσωπικό της.

“Όλο το προσωπικό μας έχει την πλήρη υποστήριξή μας για να είναι ο εαυτός του και δεν θα ανεχτούμε κακομεταχείριση σε οποιαδήποτε μορφή, συμπεριλαμβανομένων υποτιμητικών σχολίων”, ανέφερε μεταξύ άλλων η υπηρεσία.

Σημειώνεται πως η Secamb, η οποία καλύπτει τις περιοχές Kent, Sussex και Surrey αναφέρθηκε και στην εκστρατεία Work Without Fearκατά της βίας και της επιθετικότητας στην οποία συμμετέχουν και άλλες υπηρεσίες σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Η εκστρατεία στοχεύει στην αντιμετώπιηση της “αυξανόμενης επιθετικότητας και της βίας που έχει στόχο το προσωπικό των ασθενοφόρων” μετά από μια αύξηση 35% των περιστατικών που σημειώθηκε το 2021, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα